Google'a yasak geldi

Güncelleme Tarihi:

Googlea yasak geldi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2008 15:47

YouTube'a erişimin kısıtlanması ve ardından gelen tepkiler henüz akıllardan çıkmamışken, şimdi de Google yasaklandı.

Haberin Devamı

YouTube sitesine erişimin sürekli engellenmesiyle birlikte artık sansürün nereye gideceği konuşulurken, gelen haberler gelinen durumu daha iyi açıklıyor. Google aramalarında çıkan porno görüntüler ve Google groups'taki siyasi tartışmalar sebebiyle arama motoru hakkında dava açılmış ve mahkemenin Google alehinde karar verip vermeyeceği merakla beklenmeye başlamıştı.

Google: Olayı inceliyoruz

Google yetkililerince yapılan açıklamada, google gruplarına (google.groups) erişimin engellenmesi kararının alınmasına neden olan dava konusunun incelendiği belirtildi.

Yazılı açıklamada, google.groups'a Türkiye'den erişimin, yapılan bir şikayet nedeniyle engellendiği hatırlatılarak, “Kapatma kararının alınmasına neden olan dava konusunu inceliyoruz ve her zaman olduğu gibi Türk yetkilileriyle bu durumun en kısa sürede çözüme kavuşması için birlikte çalışmaya hazırız” denildi.

Haberin Devamı

Yasakların ardı arkası kesilmiyor

 Google mesaj gruplarına erişim mahkeme kararıyla engellendi. Google hakkındaki kapatma davası bir süredir devam ediyordu.

Yasaklı alan ise "http://groups.google.com" adresinde bulunuyor. Ama içinizi ferahlatabilecek diğer haber ise, en azından Google'ın arama yaptığınız bölümü, yani "http://www.google.com.tr" adresi açık.

"http://groups.google.com" adresine girenler, karşılarında şu mesajı buluyorlar:

"Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir."
"T.C. Silivri 2. Asliye Hukuk Mahkemesi 14.03.2008 tarih ve 2008/15 Nolu Kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir."
"Access to this site has been suspended in accordance with decision no: 2008/15 of T.C. Silivri 2.Civil Court of First Instance"

 


 

 

Googlea yasak geldi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!