Meclis kasasından eşe dosta kontör

Güncelleme Tarihi:

Meclis kasasından eşe dosta kontör
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2008 07:00

Konuşma dökümleri için yapılan bürokratik bir inceleme sonucu, milletvekillerinin bir bölümünün, ücretini Meclis’in ödediği konuşma haklarını eş ve çocuklarıyla ’paylaştığı’ anlaşıldı. Buna göre bazı milletvekilleri, yılda 16 bin YTL’lik bölümünü Meclis’in ödediği konuşma haklarından, eş ve çocuklarına bol bol kontör gönderdi.

BAZI milletvekillerinin, TBMM’nin tanıdığı, "Ücretsiz cep ve ofis telefonu" uygulamasından yararlanarak, yakınlarına "Bedava kontör" gönderdikleri belirlendi. Bir yıl içinde yaptıkları görüşmelerin 16 bin YTL’si Meclis tarafından ödenen vekillerin, bu haklarını yakınlarına kontör göndermek için kullandıkları, fatura incelemelerinde ortaya çıktı.

DÖKÜM İSTENİNCE ORTAYA ÇIKARILDI

Vekillerin telefon faturalarının ödenebilmesi için ilgili yönetmelik gereğince yapılan görüşmeler, şehiriçi ve şehirdışı konuşma ücretleri olarak ayrılıyor. Bu hükmü uygulamak isteyen TBMM yönetimi, milletvekillerinden telefon faturalarının dökümünü istedi. Fatura dökümlerinin istenmesi bazı milletvekillerini rahatsız etti. Bir milletvekili, Meclis bürokratlarına, "Buna neden gerek duyuyorsunuz. Kimlerle görüştümüğümüz kimi ilgilendirir" diyerek, tepki gösterdi.

YAPANLARIN SAYISI HİÇ DE AZ DEĞİL

Bunun üzerine bürokrat, "Yönetmeliğe göre yurtiçi ve yurtdışı konuşmaları ayırmamız gerekiyor. Teknik bir durum. Fatura dökümleri incelenirken bazı vekillerin eş ve çocuklarına bedava kontör gönderdiğini de tesadüfen saptadık" dedi. Buna hayli şaşıran milletvekili, bunu yapanların sayısının hiç de az olmadığı bilgisini de edindi. Bazı vekillerin, yakınlarının yanısıra seçmenlerine de bedava kontör gönderdiği öne sürüldü. Sistem gereği bir ay içinde bir milletvekili (vip abone) hattından bu yolla en fazla 500 kontör gönderilebiliyor.

DÖKÜM KALDIRILDI KONTÖR BAKİ KALDI

TBMM Başkanlık Divanı’nın, geçen ay yapılan son toplantısında bazı üyeler, milletvekillerinin, fatura dökümü istenmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdiler. Bunun üzerine Başkanlık Divanı, vekillerden fatura dökümü istenmemesi için yönetmelik hükmünü değiştirdi. Böylece vekiller fatura dökümanı vermekten kurtulurken, "kontör denetimi"de ortadan kalktı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!