O baldıran zehri içti, bizimki (Erdoğan) Cheney’ye ağlaşıyor

Güncelleme Tarihi:

O baldıran zehri içti, bizimki  (Erdoğan) Cheney’ye ağlaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2008 07:00

CHP Genel Başkanı Baykal, Başbakan Tayyip Erdoğan’a, "Devletin tanrılarını tanımadığı, gençlerin aklını çeldiği" gerekçesiyle idama mahkûm edilen ve baldıran zehri içerek hayatına son veren Yunan filozofu Sokrates’in (M.Ö 470-M.Ö 399) kaçma tekliflerini reddedişini hatırlattı.

Partisinin grup toplantısında konuşan Baykal, "Sokrates, haksız bir şekilde idama mahkûm edildiğinde, yakınları, ’Seni kaçıralım’ teklifi götürüyor. Sokrates, ’Yanlış, haksız olabilir, ama devletimin kanunlarının uygulanmasına karşı çıkmam’ diyerek, baldıran zehrini içiyor. Bizimki gidiyor, Cheney’e, (ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney) ’Başsavcı iddianameyi hazırladı’ diye ağlaşıyor. Diğer suçlardan bir şey söylemem de bu eğer gerçekten olmuşsa, bundan dolayı senin hakkında en ağır cezanın alınması gerektiğine inanıyorum" dedi, şöyle konuştu:

ŞERİAT İŞLESİN "Kültürümüzde, ’Şeriatın kestiği parmak acımaz’ anlayışı var. Ancak ’Parmak acıyacaksa, şeriatı değiştiriver’ anlayışı yok. Parmağın acıdı diye isyan etme, eğer şeriat işlemezse çok daha kötü olur. Bu yüzden bırak, şeriat işlesin, parmağın acısın. ’Güç ben de istediğimi yaparım, kimseye hesap vermeye gerek yok’ diyenlere, ’Senin hukukiliğe, hakkaniyete ihtiyacın yok mu?’ diye sorulacaktır.

YABANCI GÖRÜYOR ’Aman AKP kapatılmasın’ diye olaya müdahale etmek isteyen yabancılar, durumu, ’Bir tarafta laiklik var, bir tarafta dincilik var. Dinciler, laikleri etkisiz kılıyorlar’ diye durumu anlatıyorlar. Bundan da Türkiye’deki pek çok iyi niyetli aydın, gözlemci rahatsızlık duyuyor. AKP’lilere, ’Çıkın, tartışma bu değildir diye ilan edin’ diyorlar. Tartışma o olmaza ilan edecekler ama tartışma o. Yabancı görüyor, sen göremiyorsun.

FARKINDA MISINIZ Türkiye’de ipini koparan, birden bire bize akıl fikir vermeye başladı. Laikliğin Müslüman toplumda ne kadar önemli olduğunun farkında mısınız? Laikliği tehdit eden bir durum ortaya çıktığında, orada bir kız, kadın olmak ne demek, bunu biliyor musunuz?

RP’DE NEREDEYDİNİZ Herkes gelmiş bize, ’Öyle yapmayın, böyle yapın’ diye akıl veriyor. Siz bu işe bu kadar meraklıysanız, Refah Partisi kapatılırken neredeydiniz? RP, dayatmaya, milli duyarlılıkla, bağımsızlık bilinciyle karşı çıkıyordu."

Senin tıynetinde rüşvet varsa Baykal ne yapsın

Arkadaşım, senin tıynetin de rüşvet vermek varsa Deniz Baykal, sana ne yapsın? 30 yıl öncesini konuşuyor. Rüşvet vermek suç, rüşvet almak suç. Başbakan, rüşvet verdiğini itiraf ediyor. Başbakan, rüşvetle bu kadar yakından ilgiliyse 30 yıl öncesine gitmesine gerek yok, kendi Enerji Bakanlığı’na bir bakıversin. Enerji Bakanlığı’nda, partisinin üst yöneticileri, müteahhitleri, bakanlık bürokratları nasıl bir araya geldiler, ihaleleri paylaştılar? Başbakan’ın, bu rüşvet sözünü çok fazla ağzına almamasını tavsiye ederim. Başbakan, bu konuya fazla girmesin.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!