AKP'li belediyeden alkol yasağı

Güncelleme Tarihi:

AKPli belediyeden alkol yasağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2008 11:01


Balıkesir Belediyesi, Atatürk Parkı'ndaki restoranı koşullu kiraya verdi

‘İçki yasaklı’ ihale

Coşkun YAMAN/BALIKESİR, (DHA)

BALIKESİR'de ‘içkili alan’ tartışması yapılırken, Atatürk Park’ındaki yeni düzenlemeler kapsamında Park Restoran, Mini Golf gibi içkili mekanların yıkılmasının ardından, yapay göl yanına yapılan tesisler, ‘alkollü içki verilmeyeceği’ koşuluyla kiraya verildi. AKP'li Belediye Meclisi üyelerinin parka alkollü içki yasağı getirilmesi yönündeki önerisini tepkiler üzerine 2 aydır komisyonda bekleten belediye, bu kez restoranı kiralarken ihale şartnamesine ‘alkollü içki verilmeyeceği’ şartını koydu. Restoranı 12 yıllığına Üç Hak Limited Şirketi kiraladı. Böylece Belediye Meclisi'nde karar olmaya gerek kalmadan ‘alkolsüz bölge’ uygulamasına ilk adım atıldı.
Atatürk Park’ındaki yeni düzenlemeler kapsamında Park Restoran, Mini Golf gibi içkili mekanların yıkılmasının ardından yapay göl yanına yapılan restoran 300 bin YTL bedelle ihaleye çıkarıldı. İhaleye sadece Viva Patisseria’nın ortaklarından Karadenizli işadamları Halil Bulut ve Kasım Bulut’un sahibi olduğu Üç Hak Limited Şirketi girdi. Şirket yetkilileri bin YTL’lik artırımla, 301 bin YTL’ye ihaleyi kazanıp, restoranı 12 yıllığına kiraladı. Şirket, ihale bedelini peşin ödedikten sonra sözleşme gereği 15 ay kira vermeyecek, 16’ncı aydan itibaren de aylık 3 bin 250 YTL kira ödeyecek.
‘ALKOLSÜZ’ ŞARTI
Üç Hak Şirketi sahiplerinden Kasım Bulut, kiraladıkları işyerini cafe-restoran olarak değerlendireceklerini açıkladı. Yeni cafe-restoranda alkollü içki olmayacağını belirten Bulut, “Belediye zaten ihale şartnamesine restoranın ‘Alkolsüz’ olacağı şartını koymuştu. Biz pastanecilikten geliyoruz. Yeni mekanımız gözleme, hamburger, köfte, pizza, tatlı, pastanın sunulacağı cafe- restoran olacak” dedi.
Balıkesir Belediye Meclisi'nin, geçen şubat ayındaki oturumunda AKP'li meclis üyelerinin önerisiyle Atatürk Parkı’na getirmek istediği alkol yasağı ipleri gerdi. Büyük tartışmalara neden olan öneri incelenmek üzere imar komisyonuna havale edildi. Belediye Başkanı Sabri Uğur ile birlikte 22 AKP'li, 10 CHP'li üyenin bulunduğu Balıkesir Belediye Meclisi, iki aydır alkollü içki yasağına ilişkin öneriyi meclis gündemine getirmiyordu. Öneri, Nisan ayı toplantısında da görüşülmedi.
TEK ALKOLLÜ YER BATİK
Belediyenin, 1.5 yıl önce başlattığı yenileme çalışmaları kapsamında Park ve Mini Golf gibi içki servisi yapılan 5 restoran yıkıldı. Yerlerine iki büfe, bir kafetarya ve bir restoran ile kır bahçesi yapıldı. Parkta şu an sadece Balıkesir Tenis İhtisas Kulübü (BATİK) restoranında alkollü içki servisi yapılıyor. BATİK de spor lokallerine getirilmek istenen alkollü içki yasağı ile ilgili genelge yüzünden sıkıntılı. Genelgenin 30 Mart 2009’a kadar ertelenmesi, Atatürk Parkı'ndaki tek alkollü mekan olan BATİK'in 1 yıl süreyle daha alkollü içki servis yapabilmesinin önünü açtı.
CHP'DEN TEPKİ
Balıkesir Belediyesi'nin ‘alkolsüz çalıştırılacağı’ şartı koyarak çıktığı ihale CHP'nin tepkisini çekti. CHP Belediye Meclis üyesi Avukat Ersin Dinçkal, uygulamayı belediyenin ‘parkı içkisiz alan haline getirmek için yeni manevrası’ olarak niteledi. Dinçkal, “İçkili yer konusundaki önerilerine şiddetle karşı çıkmıştık ve geri çekmek zorunda kalmışlardı. Ama şimdi belediye uhdesindeki bir restoranın kiralanma ihalesinde bu amaçlarını uygulamışlar. Şartname gereği, restoran içkisiz çalıştırılacağı koşuluyla ihale edilmiş. Ellerindeki iktidar gücünü kullanıp, değişik bir yoldan amaçlarına ulaşmayı denemişler. Emrivaki yapmışlar” diye konuştu.
BAŞKAN SİNİRLENDİ
Balıkesir Belediye Başkanı AKP'li Sabri Uğur ise ihale şartnamesinde böyle bir madde olmadığını savundu. İhaleyi kazanan firma temsilcisinin ‘ihale şartnamesine restoranın içkisiz olacağı şartı konulduğu’ yönündeki açıklamasının anımsatılması üzerine sinirlenen Başkan Uğur, bu konuda sadece yazılı olarak iletilen sorulara cevap vereceğini, başka herhangi bir açıklama yapmayacağını söyledi.

CY(İÖ/COŞ) (FOTOĞRAF)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!