Erdoğan: Baykal bakanken rüşvetle akaryakıt aldım

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan: Baykal bakanken rüşvetle akaryakıt aldım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2008 17:10

AKP Malatya Gençlik Kolları 2'nci Olağan Kongresi'nde konuşan Başbakan Erdoğan "Baykal'ın enerji bakanı olduğu zamanlarda rüşvet vererek akaryakıt istasyonundan benzin alınıyordu. Ben de aldım ondan biliyordum" dedi.

Haberin Devamı

ERDOĞAN'IN MALATYA GEZİSİNDEN FOTOĞRAFLAR.. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP hakkında Anayasa Mahkemesi'nde açılan kapatma davasına ilgili görüşünü açıklarken her zaman demokratik yoldan mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Deniz Baykal'ın hiçbir amacı bulunmadığını, CHP'nin ilk seçimde ‘toz-duman' olacağını öne süren Erdoğan, “Biz sandıkta mağlup olanlarla, demokratik olmayan yollarla mücadele etmeyen bir kadroyuz. Hiçbir zaman AKP antidemokratik yolların aktörü olmayacaktır, bunu böyle biliniz” dedi.

Erzurum'dan dün akşam Malatya'ya gelen ve geceyi Polisevi'nde geçiren Başbakan Tayyip Erdoğan, sabah kahvaltısında Malatyalı işadamları ile basına kapalı toplantı yaptı. Polisevi'nden seçim otobüsü ile AKP Gençlik Kolları Kongresi'nin yapılacağı spor salonuna geçen Başbakan Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, sık sık otobüsü durdurarak çocuklara oyuncak, gençlere ‘akıllı ajanda' dağıttı. Erdoğan, otobüsünü durdurarak yaptığı kısa konuşmasında, Aşık Veysel'in ‘Uzun ince bir yoldayız. Gidiyoruz gündüz gece’ dizelerinden alıntı yaptıktan sonra, “Halka hizmet yolunda bu yolculuğumuz devam edecektir” dedi.
       
“BAYKAL'IN AMACI YOK”    

Erdoğan, konuşması sırasında ‘Vur, vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin' sloganı atılınca “CHP'nin başında Deniz Baykal gibi birinin bulunması çok yararlı. Onların hiçbir amacı yok, biz hizmeti amaçlıyoruz” dedi.

Millete egemen değil, hizmetçi olmak istediklerini ve durmadan mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, “Onlar sadece komplo teorileri üretirler, biz ise hizmet yarışındayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi millete efendilik yoktur, millete hizmet vardır. Bizler ve bu gördüğünüz kadro sizlerin efendisi değil, hizmetkarınızdır. Parti kurulduğu zaman söylediğim gibi ‘Söz de, karar da milletindir.' Kimse bunun önüne geçemez. Yeter ki biz milletimizin gönlündeki yerimizi koruyalım” dedi.

KONGREDEKİ KONUŞMASI

Spor salonunda yapılan AKP Malatya Gençlik Kolları 2'nci Olağan Kongresi'ne Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ticaret ve Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, AKP Malatya milletvekilleri de katıldı.

Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada, Malatya'daki coşkuyu görmekten son derece mutlu olduğuru anlatırken, sözleri, ‘Bu can sana feda', ‘Allah'ına kurban Erdoğan' sloganları ile kesildi. Başbakan Erdoğan, bunun üzerine, “Bu canlar bu ülkeye feda. Merhum Turgut Özal'ın memleketinde bulunmaktan, AKP'nin gönül dünyasında özel yeri olan Malatya'da sizlerle kucaklaşmaktan son derece mutluyuz. Böyle bir atmosferi, coşkuyu Malatyalı gençlerimizle paylaşmaktan son derece mutluyuz. Ülkemin yarınları, enerjisi sizlersiniz. Sizinle gurur duyuyoruz” dedi.

Başbakan Erdoğan, ‘Ankara’ya kilitlenip' kalmış veya başkente odaklanan siyasetçilerin kendilerini izlemekten yorgun düştüğünü savunurken, son bir ay içerisinde Siirt, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Ege, Karadeniz'deki kongrelere katıldıklarını, ‘Ayağının tozuyla' İsveç'ten döndükten sonra Trabzon, Erzurum, Malatya'ya geldiklerini söyledi.

‘DEMOKRASİNİN YILDIZI’ SLOGANI

Haberin Devamı

Salonda bulunanların ‘Demokrasinin yıldızı Erdoğan' diye tempo tutması üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Demokrasiye tek yıldız yakışmaz. Sizler demokrasinin yıldızısınız. Demokrasilerde sözde, kararda milletindir. Bu demokrasinin bir ilkesi olarak tarihe geçecek. Millet ne derse o olur. Bunu bilmeyenler öğrenecek ve bilecek. Duymayanlar olabilir. Duyanlar duymayanlara anlatacak. Biz, Türkiye için yola çıktık” dedi.

Başbakan Erdoğan, salonu dolduranların ‘Vur, vur inlesin CHP dinlesin' sloganı üzerine “Biz işimize bakalım. Siz zaten 22 Temmuz'da CHP'ye sandıkta gereken dersi verdiniz. İlk seçimde CHP, Türkiye'de toz duman olacak. Öyle komplo teorileriyle bir yere varılmaz. Millete hizmetle bir yere varılır. Biz kavga için gelmedik. Bizim işimiz derdimiz sevgi. Elimiz şefkat eli. Birilerinin eli kavga eli olabilir. Biz şefkatle elimizi uzattık. Şefkatle uzatmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“ENGELLERİ AŞA AŞA GİDECEĞİZ”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeniden Aşık Veysel'den alıntı yaparak sürdürdüğü konuşmasında şöyle dedi:

“Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece. Yine gideceğiz gündüz gece. Hiç engel yok. Engelleri aşa aşa gideceğiz. Tarih bunun açık ispatıdır. Bu yolda yürüyenler engellerle karşılaşmıştır. Çıkar çevrelerinin yeri yoktur. Bu ülkede bir taraftan bir olacağız, beraber olacağız. Ondan sonra ayrımcılığın borazanlığını yapacaksın. Yok böyle bir şey. Ülkemizde 36 etnik unsur var. Az olur çok olur. Biz ‘etnik milliyetçiliğe hayır' dedik. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 70 milyonu yaradılanı yaradandan ötürü severiz dedik. Ayırt etmek yok. Bölgesel milliyetçiliğe de karşıyız. İstanbul'un Bakırköy'ünde ne varsa Malatya'nın Pötürgesi'nde de o olmalı. Bunun için çalışıyoruz.”

AKP'lilere son 10 yılda Malatya'ya kaç başbakan geldiğini, sorunlara ilgi gösterdiğini soran Erdoğan, “Gelemezler, gelmeye yüzleri yok. Onlar, Ankara'da oturmuş kuyu kazmakla meşguller. Hizmet edeni engelleme peşindeler. Bu millet kendine hizmet edeni de köstek edeni de iyi biliyor. Özal, Türkiye'yi dünyaya açtı. Sonra gelenler dışa kapattı. AKP gelene kadar. Biz de bizden öncekiler gibi Ankara'da oturup kalsaydık, Türkiye'ye giren küresel sermaye 1 milyar doları aşmazdı. Şimdi 22 milyar dolar oldu. Dünyaya Türkiye'yi anlattık. Adını duymayanlar bizimle beraber Türkiye'ye geldi. Tanıyarak yatırım yapmaya başladı. Özal'dan sonraki değişim dönüşüm dönemi bizim dönemimizde artarak devam ediyor. Kayıp yılları yeniden aldık” dedi.

“MALATYA CİNAYETLE ANILMAYI HAK ETMİYOR”

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye nüfusunun yarısının 30 yaşın altında olduğunu, dünya ülkelerinin böyle bir orana hasret olduğunu öne sürerek, “Sizler Türkiye'nin geleceğisiniz. Bizim potansiyelimiz siz gençlersiniz” dedi.

Malatya'da geçen yıl 1'i Alman 3 kişinin ‘Zirve Yayınevi'nde öldürülmesi olayına değinen Erdoğan, “Malatya, adının provokasyonlarla, vahşice işlenmiş cinayetlerce anılmasını hak etmiyor. Bu tür hadiselerle kimse Malatyalılar'a haksızlık etmesin” diye konuştu.

Türkiye artık bugün 1'inci ligde oynayan büyük bir ekonomi haline geldiğini kaydeden Erdoğan, “Onlar borçlandılar, biz ödedik. Baykal'ın enerji bakanı olduğu zaman onlar Ankara'da Bakanlar Kurulu'nda palto giyerek toplantı yapıyorlardı. Rüşvet vererek akaryakıt istasyonundan benzin alınıyordu. Ben de aldım ondan biliyordum. Ama biz bunu yaşatmayacağız. Bizim gençliğimiz elinde satır, döner bıçağıyla dolaşan gençlik olmasın. Kalemi, kitabı, bilgisayarıyla dolaşan gençlik olsun” dedi.

SANDIKTA MAĞLUP OLANLARLA MÜCADELE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘Tayyip'e uzanan eller kırılsın’ sloganları üzerine, kavga için gelmediklerini, ‘sabrın sınırsız olduğunu bilenlerden' olduklarını söyledi. Başbakan şöyle konuştu:

“Biz sandıkta mağlup olanlarla, demokratik olmayan yollarla mücadele etmeyen bir kadroyuz. Hiçbir zaman AKP antidemokratik yolların aktörü olmayacaktır. Bunu böyle biliniz, AKP her zaman demokratik yolla mücadelesini sürdürecektir. Ayrımcılığın olmadığı bir Türkiye, demokrasinin egemen olduğu, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğu bir Türkiye için bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Ama böyle sürdüreceğiz. Sağa sola sapmadan, dümdüz böyle sürdüreceğiz.”

Başbakan Erdoğan, konuşmasının bitirdikten sonra salonda bulunanlardan ayağa kalkmalarını istedi. Erdoğan, “Bizim bir ahdımız var biliyorsunuz. Beraber söyleyelim. Böylece Malatya'dan Ankara'ya seslenmiş olacağız” diyerek, “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısının dizelerini söylerken salondakiler tekrar etti. Bu arada Malatya Belediye Başkanı AKP'li Cemal Ak, kentin sembolik anahtarını Başbakan Erdoğan'a verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!