Gerilimle bir yere varamayız

Güncelleme Tarihi:

Gerilimle bir yere varamayız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2008 00:00

Başbakan Erdoğan, "Söz de, karar da milletindir" diyerek, Ankara’da üretilen korku senaryoları ve gerilimle hiçbir yere varılamayacağını söyledi. Trabzon Gençlik Kolları Kongresi’nde konuşan Erdoğan, "Vur vur inlesin, Baykal dinlesin" sloganlarına karşılık"Onunla zaman kaybetmeyelim" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin şantiye alanına döndüğünü ifade ederek, "Türkiye nasıl yeniden yapılanıyor, gelin bunu yerinde görün, görüyorlar mı, yok. Ankara’dan korku senaryoları üreterek, gerilimler üreterek hiçbir yere varılamaz" dedi. Erdoğan, dün Emine Erdoğan ve bazı bakanlar ile birlikte Trabzon’a geldi. AKP Trabzon Gençlik Kolları’nın kongresine katılan Erdoğan salona, "Erdoğan nerede, biz oradayız" sloganları ile girdi.

BAYKAL’A DOKUNDURDU Erdoğan, konuşuken sık sık atılan "Vur vur inlesin, Baykal dinlesin", "Trabzon inlesin, Baykal dinlesin" sloganlarına, "Onunla zaman kaybetmeyelim. Hiç kaybetmeyelim hiç" diye karşılık verdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

MENDERES GİBİ KONUŞTUM 2001’de Türkiye’nin üzerinde kara bulutlar dolaşıyordu. Yangın yeriydi. O kara bulutları dağıtmak için AKP’yi kurduk. O yıl Trabzon’a geldim. Meydandan belediye binasından halka seslendim. Rahmetli Menderes aynı yerden halka hitap etmiş ve ’Yeter söz milletindir’ demiştir. Ben de tarihi kalabalığa ’Yeter söz de, karar da milletindir demiştim.’ Bugün de Türkiye, söz de karar da milletindir diyor.

ARAF SURESİ İnancımız hep şu oldu. Ankara’ya kapanarak bu yatırımlar artmaz. Türkiye ekonomik alanda sıçrama yaptırılmaz. Ama birilerinin ’Kulak var ama duymuyor, gözleri var ama görmüyor. Dilleri var ama gerçekleri söyleyemiyor.’

KORKU SENARYOSU Ankara’dan korku senaryoları üreterek, gerilimler türeterek hiçbir yere varılamaz. Çünkü bu millet neyin ne olduğunu yaşayarak çok iyi biliyor. Şu Trabzon türküsü ne güzel ifade etmiş. ’Oy benum sevdiceğim. Olur mu böyle, olur mu böyle keder.’ O Sürmene Yaylası 15 doktora bedel. O kederli, gergin, karamsar hallerinden kurtulacaklar ama cesaretleri yok ki gelsinler buraya. Bu milletle kucaklaşsalar, aynı yöne bir baksalar, kronik, gerilim üreten siyaset anlayışından kurtulacaklar ama yok.

GERİLİMİN TARAFI OLMADIK Biz bugüne kadar hiçbir gerilimin tarafı olmadık. Bundan sonra da olmayacağız. Bizim önceliğimiz ekonomi, milletimizin, ülkemizin refahıdır. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olan cumhuriyeti kalkındırmaktır.

TAHRİKLERE KAPILMAYIN Sağduyulu, soğukkanlı olacağız. Tahriklere, fırsatçılara karşı dikkatli olun.

Bu kez ’Akif’ değil ’asker’ marşı okudu

BAŞBAKAN Erdoğan, Trabzon’dan sonra geldiği Erzurum’da da partililer tarafından büyük coşkuyla karşılandı. Konuşmalarını şiirlerle, özellikle de Mehmet Akif’in mısralarıyla süsleyen Erdoğan, bu kez havalanındaki kalabalığa ’asker marşı’yla hitap etti. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Marşı’nın "Kar, bora, fırtına sükun bulacak / Sana düşmanlar, sana düşmanlar / Selam duracak" şeklindeki nakarat kısmını; "Kar, dolu, fırtına sükun olacak. Sana engel olmak isteyenler, hizmet yolunda selam duracak" diye değiştirerek okudu. Daha sonra Cemal Gürsel Salonu’nda AKP İl Kadın Kolları Kongresi’ne eşi Emine Erdoğanla birlikte katılan Başbakan şöyle konuştu: "780 bin kilometrekarelik vatan topraklarının partisiyiz. AKP’de ayrım yoktur. Ne etnik ayrım, ne bölgesel, ne dinsel ayrım. Bunların hiçbiri yok. Bu yılın kasım ayında inşallah bu şerefli görevde 6. yılımızı tamamlayacağız. Biliyorsunuz biz gelmedik kavga için, bizim derdimiz sevgi için. Onun için asla kavgaya değil, inşallah şifaya vesile olacağız. Hiç üzülmeyin biz yola çıkarken ne dedik, ah kardeşlerim ah, ta 14 Ağustos 2001’de ne dedik? ’Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece’ dedik. Bu yol uzun, bu yol yüce, ama ümitsiz olmayın, gideceğiz gündüz gece." Öte yandan Palandöken Kış Turizm Merkezin’de düzenlenen ’Doğu Anadolu Kalkınma ve İşbirliği Köprüsü, 101 Proje 1001 İşadamı’ toplantısına da katılan Erdoğan, yine "3 çocuk yapın" görüşünü savunarak, "Bunu vatanımı, milletimi sevdiğim için söylüyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!