YÖK Başkanı Özcan’dan ÜAK’a bypass

Güncelleme Tarihi:

YÖK Başkanı Özcan’dan ÜAK’a bypass
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2008 00:00

YÖK Başkanı Prof.Dr. Yusuf Ziya Özcan göreve geldiğinden bu yana kendisine muhalefet eden Üniversitelerarası Kurul’u (ÜAK) bypass edecek bir karara imza attı.

Özcan’ın talebi üzerine YÖK Genel Kurulu, ÜAK’ın alanında olan 7 görevi, Yürütme Kurulu’na devretti. Bu görevler arasında, "Üniversitelerarası Kurul tarafından Yükseköğretim Kurulu’na gönderilen işlemler" de yer aldı. Böylece ÜAK’ın YÖK’teki tüm işlerine üye vermediği Yürütme Kurulu onay verecek. Özcan’ın ÜAK’tan alıp YÖK Yürütme Kurulu’na devrettiği görevler şöyle :

1- Üniversitelerarası Kurul’ca Yüksek Öğretim Kurulu’na gönderilen işlemler.

2- Üniversitelerin 2547 sayılı yasa kapsamındaki kadrolarla ilgili işlemleri.

3- Öğretim elemanlarının kurullara, komisyonlara seçilmeleri, kurumlara dönüşleri, statü değişiklikleri, ders yüklerinin tespiti, görevlendirilmeleri ve diğer özlük işleri.

4- Eğitim-öğretimin aksaması sonucunu doğuracak olaylar dolayısıyla öğrenime ara verilmesine veya tekrar başlatılmasına ilişkin olarak üniversitelerden gelecek önerilere göre veya doğrudan karar verip uygulatmak, yaz-gece ve ikili öğrretim ile yabancı dille eğitim ve yabancı dil eğitimi yapılması.

5- Mevcut üniversitelerde yeni fakülteler, yüksekokullar ve enstitüler açılması, birleştirilmesi ve kapatılması.

KURUL ÇALIŞMAYA BAŞLADI

Yürütme Kurulu, 9 üyeden oluşuyor. İkisi istifa ettiği için 7 üyesi bulunuyor. Kurulun karar alması için 6 üyenin oyu yeterli oluyor. Özcan, bu üyelerle karar alınmasının mümkün olduğunu belirterek, kurulun çalışmaya başlamasını sağladı. 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!