Reform yoksa destek de yok

Güncelleme Tarihi:

Reform yoksa destek de yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2008 00:00

İstanbul’daki ’Wiltonpark Konferansı’nda konuşan AB Türkiye Karma Parlamento Eşbaşkanı Lagendijk, Türkiye için AB yolunda bu yılın da ’kayıp yıl’ olmasından endişe ettiklerini belirtti. Lagendijk, "AKP, Avrupa’nın kendisine verdiği desteği korumalı" dedi ve ekledi: "Benim de dahil olduğum Avrupalılar reformlar bekliyor, ama yapılmadı."

DIŞİŞLERİ Bakanlığı’yla İngiltere Dışişleri Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği "Türkiye’nin AB’ye Katılım Süreci" başlıklı Wilton Park Konferansı’nda, AKP’ye, ’Reformlara devam edin’ çağrısı geldi. Toplantıya katılan AB Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Joost Lagendijk, AKP hakkındaki kapatma davasının Anayasa Mahkemesi’nde kabul edilmesiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ÇOK KÖTÜ OLDU

Lagendijk, şunları söyledi: "Sadece türban değil, parti kapatmalarının zorlaştırıldığı ve azınlık haklarının düzenlendiği geniş çaplı bir Anayasa reformu çare olabilir. Dürüst olmak gerekirse, kararı duyduğumda şaşırmadım. Bence bu Türkiye için çok kötü bir şey. Avrupa’da Türkiye karşıtları çok mutlu olacak. ’İktidar partisi kapatılmaya çalışılan bir ülkeyle neden müzakere edelim’ diye düşünecekler.

YİNE KAYIP YIL

İkinci olarak, önümüzdeki 6-9 ayda AB’ye yönelik hiçbir yeni reform göremeyeceğiz. Hükümet, muhalefetle ve iki kamp arasında kavga ederken çok meşgul olacak. Bu yıl da geçen yıl gibi AB süreci açısından kayıp bir yıl olacak. Bu nedenle bu davanın sonuçları konusunda çok endişeliyim. AKP, Avrupa’nın kendisine olan desteğini korumalı. Benim de dahil olduğum Avrupalılar, reformların yapılmasını bekliyor ama yapılmadı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!