Başak nasıl bir ruh halindeydi

Güncelleme Tarihi:

Başak nasıl bir ruh halindeydi
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 01, 2008 11:21

Ankara'da annesi Prof. Dr. Ayşe Olcay Tiryaki'nin boğazını kesen Başak Aydıntuğ'un Tunalı Hilmi Caddesi'ndeki bir kafede sık sık tarot falı baktırdığı ortaya çıktı. Başak Aydıntuğ'un, cinayeti işlemeden bir gün önce de falcıya gittiği, bir kağıda garip şekiller çizdiği ortaya çıktı. Başak'ın çizdiği bu garip şekiller onun ruhsal durumunu yansıtır mı? İşte bu sorunun cevabı...

Haberin Devamı

Başak nasıl bir ruh halindeydi

 

Ä°ÅŸte BaÅŸak'ın çizdiÄŸi annesini öldürmeden önce çizdiÄŸi ÅŸekiller. Biz de bu ÅŸekilleri Psikiyatrist Arif Verimli'ye sorduk. Verimli, hürriyet.com.tr'ye ÅŸu açıklamaları yaptı:Â

 

ÖFKE BELİRGİN

 

'Bu çizimde tam bir yol arayışı ve baskı altında olma izlenimi hakim. Bir çıkış arayışı var gibi. Son derece karamsar, kaotik, gerçekdışılık ve öfke belirgin. Kişiyi görüp muayene etmediğimiz için hakkında çok fazla yorum yapamıyoruz ama öfkeli ve gerçeklikten kopmuş bir hal izlenimi veriyor.'

 

Haberin Devamı

BAÅžAK'IN FALCISI KONUÅžTU

 

Sabah Gazetesi'nden Enis Yıldırım'ın haberine göre ise Ankara'da annesi Prof. Dr. Ayşe Olcay Tiryaki'nin boğazını kesen Başak Aydıntuğ Tunalı Hilmi Caddesi'ndeki bir kafede sık sık tarot falı baktırıyormuş.

 

BİR GÜN ÖNCE KOYNUMDA YATTI"

 

Falcısı Aslı Yıldız, "Cinayetten iki gün önce, benim koynumdaydı. Bana sarıldı ve kıpırdamadan yattı. Anne ve baba sevgisine muhtaçtı" dedi. Genç kızın kendisine sevgisiz büyüdüğünü söylediğini ileri süren Yıldız, "Annesini çok seviyordu. 'Annemin büyük, güzel gözleri var' derdi. Beni annesiyle tanıştırmak istiyordu" şeklinde konuştu.

 

ALKOL ALIYORDU

 

Cinayetten bir gün önce katil zanlısı kızın, sevgilisi Alp'le birlikte alkol aldığını belirten Aslı Yıldız, Başak'ı şöyle anlattı: "Bir büyük devirirdi, hanımefendi gibi otururdu. İlaçlarıyla alkol alırdı. Hasta olduğunu biliyordum ama bu kadar ileri hastalığı olduğunu bilmiyordum. Ara sıra öfke nöbetlerinin geldiğini bize anlatıyordu. Ama hanımefendi, aklı başında ve olgundu."

 

Haberin Devamı

Falcı Yıldız'ın evinde kaldığı gün, falcının cebinden Irak mültecisi bir falcıyı arayan Başak Aydıntuğ, sınıfını geçmek için yardım istedi.

 

MÃœLTECÄ° FALCI

 

Evine gittiği mülteci falcının kendisine 1 pirinç tanesine 7 defa yasin-i şerif okumasını istedi. Başak'ın bu durumu annesine anlatması üzerine aralarında tartışmanın çıktığı belirtiliyor. Başak Aydıntuğ'un ilaçlarını ve çakmağını kafede bıraktığı da ortaya çıktı. Aydıntuğ'un çakmağının üzerinde, "Bir kızın en güzel çeyizi, çalınmamış kalbidir" yazdığı öğrenildi.

 

BABASI ARADI

 

Başak ile tatile gitme planı yaptıklarını belirten Aslı Yıldız, "Onun annesini öldüreceğine inanmıyorum. Annesini çok seviyordu. Sevdiği bir avukat vardı, ama çocuk onu terk etti. Sonra bir başka sevgilisi oldu. Cinayetten bir gün önce de onlaydı. Bakışları donuk, yüzünde hep karamsarlık vardı. Leblebi gibi haplarını içiyordu" dedi.

 

Haberin Devamı

Falcı Yıldız, cinayetin ardından Başak Aydıntuğ'un babası Semih Semih Aydıntuğ'un kendisini aradığını söyledi. Yıldız, "Kızını sevgiye aç bıraktın" dedim. Bunun üzerine baba, "Anne çalışıyordu. Onla ilgilenmedi" cevabını verdi. Bu arada fal baktırmak üzere kafeye gelen iki devlet memuru Başak Aydıntuğ'u tanıdıklarını belirterek, "Başak son falını bizim yanımızda baktırdı. Biz de demir parmaklıkları duyunca çok şaşırdık. Ama Aslı Hanım gerçekleri görmüş" dedi.

Yıldız, iki yıl önce genç kızı Bilkentli öğrencilere fal bakarken tanıdı. İkili arasında arkadaşlık kısa sürede dostluğa dönüştü. Boş zamanlarında soluğu Aslı Yıldız'ın falcılık yaptığı kafede alan Başak'ın, cinayetten iki gün önce de falcının evinde kalmak için ısrarda bulunduğu öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!