Üçü de kahramandı

Güncelleme Tarihi:

Üçü de kahramandı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 01, 2008 07:00

Şırnak, Siirt ve Hakkari üçgenindeki Bestler Dereler Bölgesi’nde PKK’lı teröristleri yakalamak için sürdürülen operasyonda dün akşam sıcak temas sağlandı. 40 kişilik terörist ile çıkan çatışmada, ilk ateşte Çıkan çatışmada yüzbaşı Hasan Hatıl, astsubaylar Faruk Kaya ile Cengiz Gülcü şehit oldu.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE ÅžEHÄ°TLERÄ°MÄ°ZÄ°N FOTOÄžRAFLARI

DÜĞÜN HAZIRLIKLARI YAPIYORDU        Â

Şırnak'ın Besteler-Dereler bölgesinde güvenlik güçleri ve terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada ÅŸehit düşen Piyade Astsubay Faruk Kaya'nın Mersin'in Tarsus Ä°lçesi'ndeki baba ocağına acı haber ulaÅŸtı. OÄŸlunun Mayıs ayında yapılacak düğünü için hazırlık yaparken ÅŸehit olduÄŸu haberini alan baba 62 yaşındaki HurÅŸit Kaya, "Vatan saÄŸolsun gururluyum" dedi.       Â

 

32 yaşındaki Piyade Astsubay Faruk Kaya'nın Tarsus'taki ailesi acı haberi alınca acıyı ve gururu birlikte yaşadı. Taksicilik yapan 69 yaşındaki işçi emeklisi baba Hurşit Kaya ,oğlunun 1 ay önce Nursel Kaya ile nikah kıydırdığını, mayıs ayının 9'unda yapacakları düğüne hazırlandıklarını belirterek, "İki gün önce telefonla görüştüm. Sık sık operasyona çıktıklarını ve durumunun iyi olduğunu söylüyordu. Siirt'te görev yaptığını biliyordum. Televizyondan Şırnak'taki şehit haberini duyunca görev yeri orası olmadığı için şüphelenmemiştim. Gece yarısı askerler evime gelince anladım. Vatan sağ olsun" dedi. Şehidin 40 yaşındaki Ağabeyi Osman Kaya ise "Vatan sağ olsun. Gururluyuz, yerine gitmeye hazırım. Bize gittiği çatışmaları anlatırdı, orda durum çok kötü sürekli çatışmaya gittiğini söylerdi" diye konuştu.


 

Haberin Devamı

Bu arada, Merzifon'daki kızının yanında acı haberi öğrenen ÅŸehidin annesi Miyeser Kaya da, oÄŸlunun ÅŸehit haberini alınca Tarsus'a gelmek için yola çıktı. KomÅŸuları ÅŸehidin baba ocağına Türk bayrağı asarken, yakınları Kaya Ailesine taziye ziyaretine geldi. Tarsus Belediyesi ise ÅŸehidin baba ocağının önüne taziye çadırı kurdu. 1'i kız 4 kardeÅŸi bulunan ÅŸehidin cenazesi, yarın ikindi namazından sonra Küçük Minare Camii'nde düzenlenecek törenin ardından Tarsus ÅžehitliÄŸi'nde topraÄŸa verilecek. Â

 

HEDEFÄ° KURMAY OLMAKTI   Â

 

Haberin Devamı

ŞIRNAK Bestler Dereler bölgesinde dün akşam PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 1 çocuk babası piyade yüzbaşı 32 yaşındaki Hasan Hatıl'ın Zonguldak'taki baba ocağına ateş düştü. Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) emekli maden işçisi 58 yaşındaki Şaban Hatıl, en son 1 hafta önce telefonda konuştuğu oğlunun hedefinin kurmaylığa kadar yükselmek olduğunu söyledi.

Üçü de kahramandı

 

Dün akşam saatlerinde Bestler Dereler bölgesinde yaklaşık 40 kişilik terörist grubuyla girdikleri çatışmada 2 astsubay ile birlikte şehit olan yüzbaşı Hasan Hatıl'ın, Zonguldak'ın İncivez Mahallesi Kamelya Caddesi 102 Sokak 74 numaralı baba evine ateş düştü. Dün gece evine gelen Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinden oğlunun şehit olduğu haberini alan TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'nden emekli maden işçisi Şaban Hatıl ile aynı yaştaki eşi Makbule Hatıl gözyaşlarına boğuldu.

 

Haberin Devamı

Åžehit haberinin duyulmasıyla birlikte, Hatıl ailesinin evleri komÅŸuları ve yakınlarının akınına uÄŸradı. Tek katlı evin bulunduÄŸu sokak, evin giriÅŸ kapısı ve odalara Türk bayrakları asıldı. Eve gelen komÅŸuları Hatıl ailesine baÅŸsaÄŸlığı dileÄŸinde bulunurken gözyaÅŸlarına boÄŸuldular. Â

 

4 çocuğundan en büyüğü olan Hasan Hatıl'ın Anadolu Lisesi'ne giderken asker olmaya karar verdiğini belirten Şaban Hatıl, "Allah kimseye böyle acı göstermesin, evlat acısı göstermesin. Vatan sağ olsun, ne yapalım" dedi.

 

Oğlu ile en son bir hafta önce telefonda konuştuğunu belirten Şaban Hatıl, "5 Aralık'ta 4 aylık görev için doğuya gitmişti. Bu seferki görevinde her aradığımda konuşabiliyorduk telefonda. En son 1 hafta önce konuştuk. Nasılsın, iyi misin diye konuştuk. Bana göreviyle ilgili hiçbir şey söylemedi. Sadece 7 Nisan'da Ankara'daki birliğine döneceğini söyledi. Ama bu işler geldi başımıza" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Oğlunun 2002 yılında öğretmen olan ancak çalışmayan Halime Hatıl ile evlendiğini ve 4 yaşında Serhan isimli bir çocuklarının olduğunu söyleyen baba Hatıl, oğluyla en son 4 ay önce doğu görevine gitmeden önce yüz yüze görüştüklerini anlattı. Baba Hatıl, Ankara'da askeri lojmanlarda oturan oğlunun hedefinin kurmaylığa kadar yükselmek olduğunu söyledi.

Üçü de kahramandı
   Â

 

Oğlunun şehit haberini alınca yıkılan anne Makbule Hatıl'ın ise dün geceden bu yana gözyaşları dinmedi. Yakınları, tansiyonu yükselen Makbule Hatıl'ın gazeteciler ile görüşmesine izin vermedi.

 

Zonguldak ValiliÄŸi Basın ve Halkla Ä°liÅŸkiler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ÅŸehit yüzbaşı Hasan Hatıl'ın cenazesinin yarın Devrek Merkez Camii'nde ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından askeri törenle ilçeye baÄŸlı Sofular Köyü'nde topraÄŸa verileceÄŸi bildirildi.  Â

ÅžEHÄ°TLER MEMLEKETLERÄ°NE UÄžURLANDI

ŞIRNAK’ın Bestler Dereler Bölgesi’nde dün PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Yüzbaşı Hasan Hatıl, astsubaylar Faruk Kaya ve Cengiz Gülcü, Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

Bestler Dereler Bölgesi’nde ÅŸehit olan Yüzbaşı Hasan Hatıl, astsubaylar Faruk Kaya ve Cengiz Gülcü için bugün Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda uÄŸurlama töreni düzenlendi. Törene Tüman Komutanı Tümgeneral Tahir BekiroÄŸlu ile sivil ve askeri erkan katıldı. Yapılan törenin ardından ÅŸehitlerin cenazeleri helikopterlerle Diyarbakır Askeri Havaalanı’na gönderildi. Diyarbakır’dan ÅŸehit Yüzbaşı Hasan Atıl’ın cenazesi topraÄŸa verilmek üzere memleketi Zonguldak, astsubay Faruk Kaya'nın cenazesi Mersin’in Tarsus Ä°lçesi, astsubay Cengiz Gülcü'nün cenazesi ise Isparta’ya gönderildi. Â

Haberin Devamı

3 ASKER ÅžEHÄ°T OLMUÅžTU  Â

Üçü de kahramandı
40 kişilik terörist ile çıkan çatışmada, ilk ateşte Çıkan çatışmada yüzbaşı Hasan Hatıl, astsubaylar Faruk  Kaya ile Cengiz Gülcü şehit oldu.

Çatışmada, 5 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterlerle Şırnak Askeri Hastanesi’ne kaldırıldı. Havanın kararmasına rağmen operasyon bölgesine 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda konuşlandırılan ’Meteler’ adı verilen Jandarma Özel Harekat Timleri ile sınır birliklerinde görevli özel eğitimli komandolar helikopterlerle indirildi. Kobra ve Süper Kobra helikopterlerle teröristlerin bulunduğu alanlar bombaladı. Teröristlerin kaçış yolları ateş altına alınırken komandolar da tüm stratejik noktaları tuttu.

Genelkurmay BaÅŸkanlığı, Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde terör örgütü PKK/Kongra-Gel'e karşı sürdürülen operasyonda, dün 9 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiÄŸini bildirdi.  Â

Bölgede önceki günkü çatışmalarda ise 2 terörist öldürülürken, 3 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!