Selçuk’a zatürree teşhisi

Güncelleme Tarihi:

Selçuk’a zatürree teşhisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2008 07:00

Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınarak, savcılık soruşturmasından sonra serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk hastaneye kaldırıldı.Bu sabah Selçuk'un durumu ile ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Haberin Devamı

Açıklamada şöyle denildi: 

'Selçuk'un kroner yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürmektedir. Kalp ve akciğer bulguları olumlu yönde gelişmekte, durumu geldiği güne göre çok daha iyi durumdadır.

Önceki gece Amerikan Hastanesi’ne kalp sıkışması şikáyetiyle başvuran İlhan Selçuk’un kalp spazmı geçirdiği belirlendi. Dr. Oryal Gökdemir tarafından tedavi edilen İlhan Selçuk’a yapılan testler sonucu, halk arasında zatürree diye bilinen pnömoni teşhisi konuldu. Selçuk, bir hafta hastanede kalacak.

KULUÇKASI 10 GÜN

Pnömokok bakterisi, havadan aksırık, hapşırık yöntemiyle bulaşabiliyor ve kuluçka süresi 10 gün. Selçuk’un doktoru Gökdemir, kalp spazmına son olaylar nedeniyle yaşadığı gerginliğin neden olup olmadığı sorusuna, "Bu tip şeylere alışıktır ama etkilenmiş olabilir. Tabii, tek nedenin bu olduğunu söylemek zor" dedi. İlhan Selçuk, 10 gün önce 21 Mart günü, saat 04.00’de polis tarafından gözaltına alınarak, 48 saat sonra sav İlhan Selçuk’la aynı gece gözaltına alınıp, 16 saat sonra serbest bırakılan Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu da 24 Mart akşamı sol kolda uyuşma ve burun kanaması şikáyetleriyle Alman Hastanesi’ne başvurmuştu.Alemdaroğlu, hastanede kontrol altına alınmıştı. CHP Parti Meclisi üyeleri ve bir grup CHP’li milletvekili, dün Alemdaroğlu’nu Alman Hastanesi’nde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

ÇELİŞKİ YUMAĞI

Cumhuriyet Gazetesi’ne saldırıyla ilgili olarak gözaltınra alınan Umut E. (13) ve, Oğuz A. (16) saldırıyı ülkü ocağından tanıdıkları Bedirhan Şinal’ın organize ettiğini ve molotof kıokteylini onun attığını öne sürdü. Diğer iki şüpheli ise "Cumhuriyet’e atılan el bombasından sonra iş reisin (Sedat Peker) üzerine kaldı. Bu durumu temizlemek için eylem yapıldı. Bize 20 bin dolar verilecekti" dediği iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!