Uyuşturucu mafyası kızımı da öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu mafyası kızımı da öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2008 01:32

Uyuşturucu kaçakçısı Urfi Çetinkaya’nın 2 milyon YTL’sini alıp kayıplara karıştığı öne sürülen Zahine Sekman’ın babası Adıgüzel Kandemir, Hürriyet’e konuştu. Kandemir, "Uyuşturucu mafyası kızım kaçtıktan sonra oğlum Mesut Kandemir’i öldürdü. Kızımı da bulup öldürdüklerini sanıyorum.

Savcılıklara 5 yıl önce tehdit edildiğimize dair 3 dilekçe verdim, ama hiçbir şey çıkmadı" dedi.

HAPİSTEKİ uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya’nın kayınbiraderi Şahin Sekman ile evlenen kızı Zahide Sekman’ın 2 milyon YTL ile kayıplara karışmasından sonra, oğlu Mesut Kandemir işkenceyle öldürülen Adıgüzel Kandemir, Hürriyet’e konuştu. Adıgüzel Kandemir, kayıp kızı Zahide Sekman’ın da öldürüldüğünü ve olayın üzerinin kapatılmak istendiğini öne sürerek şunları söyledi:

DAMADIN MAL HIRSI "Kızım, Malatya’da Urfi Çetinkaya’nın kayınbiraderi olan Şahin’le evlenip İstanbul’a yerleşti. Bu evlilikten 4 çocukları oldu. Kızım olaydan kısa süre önce boşanmak istedi. Hákim, malları ikiye bölecekti. Damat, mallar gidecek diye boşanmadı. Kızımı Malatya’ya, yanıma getirdim. Araya aile dostları girince tekrar barıştılar, damat kızımı alıp İstanbul’a götürdü."

ÇOCUKLARI ÖLDÜRÜRÜZ "Damadım beni İstanbul’a çağırdı. Şahin’in evinde Urfi Çetinkaya’nın eşi olan Hediye Çetinkaya, kızımın 2 milyon YTL ile kaçtığını, 5 gün içinde bulup getirmezsem çocuklarımı öldüreceğini söyledi. Ben de ’Çocuklarımdan ne istiyorsun beni öldürün’ dedim. Bana ’Sen zaten ölmüşsün, sana evlat acısı yaşatırım’ dedi."

ÜÇ DİLEKÇE VERDİM "Kızımın kaybolmasının ardından bizi tehdit etmeye başladılar. İstanbul’da yaşayan bir çocuğumu Malatya’ya getirdim. Ankara’da yaşayan oğlumun da gelmesini istedim. Bana ’Benim mafyayla ne işim olur, beni zaten bulamazlar’ dedi. Ama mafya oğlum Mesut ve eşine ulaştı. Telefonla tehdit etmeye başladılar. Bakırköy Başsavcılığı’na Ankara, Malatya ve İstanbul savcılıklarının gereğini yapması için 3 ayrı dilekçe verdim. Dilekçelerimde çocuklarımın tehdit edildiğini, kızımın öldürüldüğünü ve cesedinin bulunmasını talep ettim. Aradan beş yıl geçti. Bir oğlum öldürüldü, kızım kayıp, dilekçelerden hálá bir haber yok."

Gelmezlerse rapor veren doktora da işlem yaparım

HAPİSTEKİ uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya’nın kayınbiraderi Şahin Sekman’la evlenen Zahide Sekman, 2 milyon YTL ile kaçınca, kardeşi Mesut Kandemir işkenceyle öldürüldü. Beş yıl süren soruşturma safhasından sonra, Urfi Çetinkaya’nın eşi Hediye Çetinkaya ve kayıp olan Zahide Sekman’ın eşi Şahin Sekman’ın da aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında "tasarlayarak kasten adam öldürmek" suçundan açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Paralarla kaçtığı öne sürülen Zahide Sekman bulunamayınca mafya, önce babası Adıgüzel Kandemir’i tehdit etmiş, sonra kardeşi Mesut Kandemir’i öldürüp cesedini ormana atmıştı.

Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklardan Zahide Sekman’ın eşi Şahin Sekman, Cemil Cömert ve Kadriye Sekman ile sanık avukatları katıldı. Hediye Çetinkaya ve Aziz Kılıç’ın avukatları, mahkemeye müvekkillerinin hasta olduğuna dair rapor sundu. Mahkeme Başkanı Hakkı Elvan, buna "Her yere giderler, mahkeme günü hastalanırlar. Gelecek duruşmaya getirmezseniz rapor veren doktor hakkında da işlem yaparım" diyerek tepki gösterdi. İfade veren sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Duruşmaya müdahil olarak katılan baba Adıgüzel Kandemir ise "Şikáyetçiyim. Oğlum gibi kızımı da öldürdüler, cesedinin bulunmasını istiyorum" dedi. Mahkeme diğer sanıkların ifadelerinin alınması için duruşmayı erteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!