Başkan maaşı 15 bin değil 6.600 YTL

Güncelleme Tarihi:

Başkan maaşı 15 bin değil 6.600 YTL
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2008 07:26

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖKBaşkanı Yusuf Ziya Özcan’ın maaşının 15 bin YTLdeğil, 6 bin 600 YTL olabileceğini kendilerinin bu rakamı teklif ettiğini açıkladı. Böylece Özcan’ın maaşı yüzde 30 artacak.

MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın maaşının 15 bin YTL’ye yükseltilmesinin söz konusu olmadığını, Maliye Bakanlığı’na 6 bin 600 YTL net ücret teklif ettiklerini bildirdi. Hükümet YÖK Başkanı’nın aylığını en yüksek devlet memuru olan Başbakanlık Müsteşarı maaşının iki katına çıkarmayı öngörüyor. Bakanlar Kurulu kabul ederse YÖK Başkanı’nın maaaşı brüt 8.2 bin YTL olacak. Hükümet YÖK Başkanı’nın maaşıyla ilgili düzenlemede en yüksek devlet memuru aylığını esas alan uygulamayı da değiştiriyor. Eski uygulamada YÖK Başkanı Rektör ve profesöre göre yüzde 65 daha yüksek maaş alabilirken, yeni uygulamada bu oran yüzde 200 oluyor. Başbakanlık Müsteşarı’nın aylığının tamamı değil, bir bölümü bu hesapta kullanılıyor. YÖK Başkanı’nın net maaşındaki artış yüzde 30’u bulacak.

Antalya’da bulunan Çelik, gazetecilerin konuya ilişkin soruları üzerine şöyle konuştu:

6 BİN 600 YTL TEKLİF ETTİK

"YÖK Başkanı’nın eline geçen maaş 5 bin 200 YTL. Bu maaş da Yusuf Ziya Özcan döneminde başlamadı. Eski YÖK Başkanları da bu maaşı alıyordu. Teklif ettiğimiz 6 bin 600 YTL için Bakanlar Kurulu kararı çıkması gerekiyor. Bakanlar Kurulu’ndan henüz böyle bir kararname çıkmış değildir. Yapılan çalışma bir taslaktır. Gerçekleştiği zaman 6 bin 600 YTL olacak. Bu da yaklaşık yüzde 30’luk bir artışı ifade eder. Ayrıca 2547 sayılı YÖK Kanunu’nda, YÖK Başkanı’nın maaşının, en yüksek düzeyde maaş alan devlet memuru maaşının iki katından fazla olamayacağı ifadesi var."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!