Güneydoğu’ya ’Nur’ yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Güneydoğu’ya ’Nur’ yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2008 01:27

Son dönemde, Kuran’lı imam ve kırmızı-sarı-yeşil türbanlı genç kızlarla kamuoyuna mesaj veren DTP, bu kez de Said-i Nursi’yi Meclis gündemine taşıdı. DTP’nin, Nurcu hareketin Kürt kökenine atıfla Nursi’nin mezarının yerini sorması, partinin Gülen cemaati ve AKP’ye karşı bu kozu kullanmaya çalıştığı şeklinde yorumlanıyor.

DTP, Batman ve Siirt’teki Nevruz kutlamalarıyla kullanmaya başladığı Said-i Nursi imgesini, "Nursi’nin mezarının nerede olduğu" içerikli soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. DTP, Batman Milletvekili Bengi Yıldız tarafından verilen soru önergesiyle, Fethullah Gülen Cemaati ile AKP’nin Güneydoğu’daki faaliyetlerine karşı Said-i Nursi kozunu öne çıkarmaya başladı. Kürt kökenli Nurcu hareketin, etnik kimliğine atıfla Said-i Kürdi olarak anmayı tercih ettiği Nursi hakkında hazırlanan soru önergesinde Bengi Yıldız, "Said-i Nursi devlet nazarında hala suçlu mudur ve mezarı nerededir?" sorularını yöneltti.

APO, ŞANLIURFA’YA İLAHİYAT İSTEMİŞTİ

Yıldız, Said-i Nursi’nin mezarıyla ilgili sır perdesinin kalkması gerektiğini savunarak, "Bakanlığın yeterli bir araştırma yapmaması ya da yanıt vermemesi durumunda bu konuyu araştırma önergesi olarak vereceğiz. Konunun takipçisi olacağız" diye konuştu. Bengi Yıldız, Said-i Nursi’nin mezarının Şanlıurfa’ya getirilmesi önerisini de ortaya atarken, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan da ’Görüşme Notları’ adıyla yayınlanan son, açıklamasında Urfa’da bir İlahiyat Akademisi kurulması emri vermişti.

SAHTE TARİKATTAN MUTLAKA UZAK DURUN

Öcalan, bir başka açıklamasında da, "Kürtler laik-türban çatışmasından uzak durmaya çalışmalı, sahte tarikatlardan da sahte laikçilerden de uzak durmalıdırlar. Halkımıza sesleniyorum; her türlü örgütlü dini yapılardan uzak durmalıdırlar, seçimlerde de bunlara oy vermemelidirler" dedi. Öte yandan, DTP’ye yakın kaynaklar, Said-i Nursi’nin eserlerinin Gülen Cemaati tarafından çarpıtıldığı iddiasını da sık sık yineliyor. Said-i Nursi etnik kimliğine yaptığı atıfların, Gülenciler tarafından, eserlerinden çıkartıldığına vurgu yapan ayayınlar yapılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!