Zamanlama tartışılmalı

Güncelleme Tarihi:

Zamanlama tartışılmalı
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2008 00:00

TBMM Başkanı Köksal Toptan, dün kapatma davasını düşürmek amacıyla AKP yönetiminin hazırladığı Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili "Parti kapatılmasının zorlaştırılması konusunda Anayasa değişikliği yapılmasına karşı mısınız?" sorusu üzerine, "Karşı değilim. Kolay parti kapatılmamalı. Ancak zamanlaması konusunda belki partilerarası bir görüş alışverişinde bulunmakta, tartışmakta yarar var diye düşünüyorum" dedi.

"Sizin bir girişiminiz olacak mı, liderlerle görüşmek konusunda" sorusuna da Toptan, "Hayır, şu anda benim gündemimde böyle bir şey yok" yanıtını verdi.

DTP ÖNERGESİNE RET
Bu arada Toptan, DTP’li Sevahir Bayındır’ın "Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca asimilasyon politikalarının incelenmesi" için verdiği araştırma önergesini jet hızıyla reddetti. Toptan, ret gerekçesinde şu görüşleri dile getirdi: "Önergedeki ifadeler Anayasa’nın temel ilkelerine, Atatürk milliyetçiliğine bağlı millet anlayışına, Anayasa’daki vatandaşlık kavramına, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü esasına açıkça aykırıdır. Bu nedenlerle kaynağını Anayasa’dan alan yasama ve denetim yetkilerini kullanan TBMM tarafından araştırma konusu yapılması hukuken mümkün değildir." ANKARA

Kol kola

ANKARA’da vefat eden eski milletvekili Sabahattin Adalı için dün TBMM’de tören düzenlendi. Törene, Adalı’nın ailesi, TBMM Başkanı Köksal Toptan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, eski Meclis başkanları İsmet Sezgin ve Sabit Osman Avcı, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve bazı milletvekilleri katıldı. Toptan, törenden sonra koluna girdiği Demirel’i arabasına kadar uğurladı. Adalı, bugün Antakya Ulu Camide kılınacak öğle namazının ardından Antakya Mezarlığında toprağa verilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!