Adalet Bakanı: Herkes görevini yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Adalet Bakanı: Herkes görevini yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2008 16:49

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon Soruşturması ile ilgili olarak, “Yargı talimat almaz. Suçluyla, suçla mücadele eder. Bu tür işlerden siyasi sonuçlar çıkarmayı doğru bulmuyorum” dedi.

Haberin Devamı

Şahin, “Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) SMS Bilgi Sistemi”nin Adalet Bakanlığı Ek Binası'ndaki tanıtım toplantısında, gazetecilerin, “Ergenekon Operasyonu” kapsamındaki gözaltılara ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, “Soruşturmayla ilgili gelişmelerden ne kadar haberdarsınız. Taraflar arasında kılıçların çekildiği yönünde yorumlar var. Bu yorumları nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine Şahin, “Herkes görevini yapıyor. Biz de görevimizi yapıyoruz. Hukuk devletinde yasaların verdiği görevleri, görevle yükümlü olanlar yerine getirir” dedi.

Şahin, “operasyonun AK Parti hakkında açılan kapatma davasıyla ilişkilendirilmesine” dair değerlendirmelerin hatırlatılması üzerine, yasama, yürütme ve yargı organlarının yasalarla kendilerine verilen görevler çerçevesinde hareket ettiğini belirtti. Bakan Şahin, Türkiye'de kuvvetler ayrılığı ilkesine dayanarak, yargının ne yasama ne de yürütmeden talimat almadan özgürce hareket ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Şahin, “Yargı, talimat almaz. Suçluyla, suçla mücadele eder. Suçluysa hakkında dava açılır, yargılama yapılır. Bu tür işlerden siyasi sonuçlar çıkarmayı doğru bulmuyorum” diye konuştu.

Bir gazetecinin de AK Parti hakkında açılan kapatma davasının ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının eleştirildiğini, operasyona ilişkin ise “yargı görevini yapıyor” şeklindeki ifadeleri hatırlatarak, bu açıklamalar arasında çelişki olup olmadığını sordu. Adalet Bakanı Şahin ise soruya, “Ben kapatma davasının, Türkiye'de, siyasetin özgürlük alanını daha da genişleteceğinden başka bir değerlendirme yapmadım. Başka değerlendirme sahiplerine bu soruyu sorabilirsiniz” yanıtını verdi.

       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!