Kemer Country'nin sahiplerinden Mehpare Edin öldü

Güncelleme Tarihi:

Kemer Countrynin sahiplerinden Mehpare Edin öldü
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2008 09:48

İnşaat ve turizm sektöründe faaliyet gösteren Kemer Grup’un veliahtı Esat Edin’in eşi Mehpare Edin 40 yaşında kolon kanserine yenik düştü. Edin’in ölümü, yardımına koştuğu sosyal kuruluşlarda ve iş dünyasında büyük üzüntü yarattı

Haberin Devamı

Kemer Country’nin sahiplerinden Esat Edin’in eşi Mehpare Edin, her zaman cemiyet hayatının önde gelen, sevilen simaları arasında yer aldı. Bir toplum gönüllüsü olarak düzenlediği organizasyonlarla yardımdan yardıma koşarken, 4 çocuğunu, eşini bir an olsun ihmal etmedi. Güzelliği, ışıldayan gözleri ve sıcak kişiliği ile herkesin gönlünde taht kuran Mehpare Edin’in mutlulukla örülü dünyası 3 yıl önce aniden rahatsızlanmasıyla karanlığa büründü.

 

Kanser nüksetti

 

Kolon kanseri olduğu ortaya çıkan Edin bir süre Türkiye’de tedavi gördü. Eşi Esat Edin, onu ABD’nin en ünlü kliniklerinde tedavi ettirdi. Yılın büyük bir bölümünü tedavi amaçlı ABD ziyaretleriyle geçirdiler. Edin çifti, umudunu hiç kaybetmedi. Sevgileri bu amansız hastalığın üstesinden gelecekti. İnandılar ve sonunda geçen yıl Amerika’dan mutlu bir haberle döndüler. Kanser gerilemişti. Hayatına kaldığı yerden devam eden Mehpare Edin, yine cemiyet toplantılarında sanki o amansız hastalıkla mücadele eden o değilmiş gibi, çevresine gülücükler dağıttı, moral verdi.

 

Haberin Devamı

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, ancak 7 ay önce kanser yeniden nüksedince İstanbul Metropolitan’da tedavisine devam edildi. Yedi ay boyunca doktor gözetiminde olan Edin, geçtiğimiz günlerde durumunun ciddileşmesi üzerine yatırıldığı Metropolitan Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. Eşi Esat Edin, eşine bu son saatlerinde refakat etti. Son günlerinde sürekli çocukları Murat, Cem, Serra ve Aliye’yle ilgili sorular soran Mehpare Edin, önceki gün akşam saatlerinde yapılan tüm müdahalalere karşın kurtarılamadı.

 

Cenazesi bugün

 

Cemiyet hayatının tanınmış simalarından olan Edin’in ölümü ailesi ve sevenlerini üzüntüye boğdu. Güler yüzlülüğü nedeniyle tanıştığı herkesin dostluğunu kazanan Mehpare Edin, bugün Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Edin’in naaşı Göktürk’teki aile mezarlığında defnedilecek.

 

Haberin Devamı

Hastayken bile yardım sepeti hazırladı

 

4 çocuk annesi Mehpare Edin en son Aralık’ta Tohum Otizm Vakfı yararına düzenlenen “Hediye Bir Gün-Hediye Bir Gece” isimli proje için kolları sıvamıştı. Edin, açık artırmayla satılmak üzere hayata geçirilen ’Bir Hayal Bir Sepet’ projesine yılbaşı sepeti hazırlayan 14 ünlü isim arasında yer almıştı.

 

Çallı ve Taki Ailesi’nin kızı

 

Mehpare Edin, Türkiye’nin köklü ailelerinin kızı olarak biliniyor. Rozi ve Mete Taki’nin üç çocuğundan biri olarak 1968’de dünyaya gelen Mehpare Taki, babasını geçen yıl kaybetti. Babası Mete Taki ikinci evliliğini, Kemal Derviş’in ilk eşi Neslihan Hanım’la yapmıştı. Dedesi Murat Taki ise İran’ın bir dönem hükümdarlığını yapan Kadjar kabilesine kadar dayanan yüzlerce yıllık bir aileye mensup. Babaannesi Belma Çallı ise ünlü ressam İbrahim Çallı’nın kızı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!