850 dolara kiralık hacker

Güncelleme Tarihi:

850 dolara kiralık hacker
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2002 13:04

ABD'de bir grup hacker, 850 dolara internette okul, resmi daire ya da şirket bilgisayarlarına girerek kayıtları değiştirme "hizmeti" veriyor.

Haberin Devamı

Chicago merkezli web sitesinde  çeşitli amaçlar için hacker kiralamanın bedeli 850 dolardan başlıyor. Bir güvenlik uzmanı, sitenin sadece para toplama amaçlı olabileceği uyarısında bulunuyor.

69 Hacking Services (69 Hacker Hizmetleri) adlı site, ilkokuldan üniversiteye kadar bütün okulların bilgisayar kayıtlarına girerek kötü notları düzeltmeyi vaadediyor. Newsbytes.com'da yayınlanan habere göre, 23 yaşındaki sitenin kurucusu kendini Akbar "Andy" Hooda ismiyle tanıtıyor.

Konuya ilişkin görüşleri alınan güvenlik uzmanı William Knowles, sitenin verdiği "hack hizmetinin" büyük ihtimalle bir aldatmaca olduğunu ve bilgisayar hakkında pek bir şey bilmeyenlerden para koparmayı amaçladığını düşünüyor.

"beahacker.com" (BAH) sitesinde hack faaliyetlerini yürüten grubun lideri Hooda, 15 kişilik bir ekiple çalıştıklarını ve adını açıklamadığı bir ortağı olduğunu söylüyor.

BAH sitesinin ana sayfasında "Üniversitede/lisede kötü notlar mı aldınız? Biz değiştirebiliriz! Şifre mi istiyorsunuz? Biz alabiliriz! Bir hacker kiralayın. Fiyatlar makuldur." yazan bir reklam bulunuyor. Hooda, bir hack işlemi için ücretin 2100 dolar olduğunu ancak ön ödeme olarak 850 dolar aldıklarını, paranın kalanını hack işlemi başarıyla gerçekleşirse aldıklarını belirtiyor.

Geçtiğimiz yıl açılan sitenin kaç müşterisi olduğunu ya da ne kadar para kazandıklarını açıklamak istemeyen Hooda, "bu büyük bir iş" demekle yetiniyor.

Sitede ayrıca, hack işlemi için kullanılacak bir yazılım paketi 69 dolardan satılıyor. Yazılımla e-mail şifreleri, kırılabiliyor, bilgisayarlardaki bilgiler silinebiliyor ya da değiştiriliyor, bir başka bilgisayarın hafızasına girip herhangi bir belgenin çıkışı alınabiliyor ve yine bir başkasının bilgisayarı kapatılıp yeniden açılabiliyorr.

Bilgisayar güvenliği konusunda uzman avukat Matt Yarborough, BAH'ın verdiğini iddia ettiği hizmetlerin suç olduğunu belirtiyor. "İfade özgürlüğü gereği, bir web sitesi herşey hakkında reklam yapabilir ancak eğer siteyi kuranlar bunları gerçekten yapıyorsa suç işliyor" diyen avukat, hack yazılımlarının ABD'de yeni çıkan dijital ürünlerin telif hakkının korunması yasasını çiğnediğini belirtiyor.

Sitede, AOL, CompuServe, Yahoo, Hotmail gibi e-mail hizmeti veren büyük sitelerin de hack edilebileceği ve e-mail sahibinin hack edildiğini farketmeyeceği belirtiliyor. Bunun için belirlenen ücret ise 59 dolar...

Haberde 90'lı yılların ortalarında da parayla telefon şebekeleri ve kredi kartı şirketlerini hack eden bir grubun ortaya çıktığı, sonunda grubun liderinin iki yıl hapse mahkum edildiği ifade ediliyor.  BAH sitesinin ise -şimdilik- yasal bir engellemeyle karşılaşmadan yayın yapmaya devam ettiği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!