85. yılda 85 metreye rekor dalışı

Güncelleme Tarihi:

85. yılda 85 metreye rekor dalışı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2008 14:06

Dünya ve Türkiye rekortmeni milli yüzücü Cenk Devrim Ulusoy, Cumhuriyet'in ilanının 85. yıldönümü dolayısıyla 85 metreye gerçekleştirmek istediği serbest dalış dünya rekor denemesini, 65 metrede maske sıkışması sonucu burnunun kanaması nedeniyle yarıda bırakmak zorunda kaldı.

Cumhuriyet'in ilanının 85. yıldönümünde 85 metreye dalarak, bu alanda İtalyan sporcu Ulberto Pellizari'ye ait olan 80 metrelik rekoru egale etmek isteyen milli sporcu Cenk Devrim Ulusoy, Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova beldesi açıklarındaki Üçadalar mevkisinde dalış gerçekleştirdi.

Ulusoy, dalışının ardından yaklaşık 2 dakika sonra su yüzüne çıkmak zorunda kaldı. Deneme sonunda doktor kontrolünden geçirilen Ulusoy'un maskesinde sorun yaşandığı ve su altındayken burnunda kanama olduğu bildirildi.
Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan sorunu “şanssızlık” diye nitelendirerek, “Bir Türk genci olarak 85. yılında Cumhuriyet'e olan vefa borcumu bu alanda dünya rekoru kırarak yerine getirmeyi amaçladım” dedi.
Talihsizlik sonucu rekor denemesinin yarıda kaldığını vurgulayan Ulusoy, “Rekor konusunda kendime güveniyorum. Hiçbir eksiğim yok. Yaşadıklarımız sadece teknik sorundan kaynaklanıyor. Bu alanda rekoru Türkiye'ye getireceğim. Ülkemizin bu alanda da dünyada tanınmasını sağlayacağım” diye konuştu.

Çalışmalarını Ortadoğu Teknik Üniversitesi SAS (Sualtı Sporları) Kulübü bünyesinde gerçekleştirdiğini anlatan Ulusoy, kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Cenk Devrim Ulusoy'un antrenörü Levent Ucuzol da yaptığı açıklamada, sabit ağırlıkla serbest dalış branşında rekor kırmak üzere dalan Ulusoy'un yaşadığı aksilik sonucu denemeyi yarıda bıraktığını söyledi.

Türkiye'de bu branşta ilk kez bir rekor denemesi yapıldığını kaydeden Ucuzal, Cenk Devrim Ulusoy'un 85 metreyi 2,5 dakikada geçmesinin hedeflendiğini anlattı.

Devrim Cenk Ulusoy, yapılacak hazırlıklardan sonra bugün yeniden rekor denemesi için dalış yapacak. Ulusoy, bu yıl Kemer'de gerçekleştirilen küp apnea yarışlarında da 159,54 metre ile dünya rekoru kırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!