100 milyon dolar dolandırdılar

Güncelleme Tarihi:

100 milyon dolar dolandırdılar
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2008 10:15

Konya ve İstanbul polisinin ortaklaşa düzenlediği “Kapan” adlı operasyonda, 18 ilde başkalarına ait kimliklerle 100 milyon dolardan fazla parayı dolandıran bir şebekenin 60'ın üzerinde üyesi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Konya ve İstanbul Emniyet Müdürlüklerine bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah Konya, İstanbul, Diyarbakır, Adana, Antalya, Muğla, İzmir, Bursa, Balıkesir ve Ankara'nın içinde bulunduğu 18 ilde dolandırıcılık şebekesine yönelik operasyon düzenledi.

40'a yakını İstanbul'da olmak üzere 60'tan fazla kişinin gözaltına alındığı Kapan adlı operasyonda, 20 civarında silahın ele geçirildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin Konya'ya getirildiği ve operasyonun söz konusu illerde geniş çapta devam ettiği bildirildi.

Polisin yaklaşık 10 aydır takip ettiği dolandırıcılık şebekesinin gazetelere verdiği iş ilanları sayesinde kendilerine başvuruda bulunan kişilerin kimlik bilgilerini alarak bankalarda hesap açtırdıkları, bu isimleri kullanarak 18 ilde 50'nin üzerinde mobilya, çelik kapı, beyaz eşya gibi alanlarda şirketler kurdukları belirtildi.
Şebekenin bankalarda açtırdığı hesapları kullanarak çok sayıda çek aldığı ve bu çekleri dağıtarak insanları dolandırdıktan sonra bir gecede izlerini kaybettirerek bulundukları şehirden ayrıldıkları kaydedildi.

Haberin Devamı

Polisin yaptığı çalışma sonucu şebekenin gerçekleştirdiği 4 bin ayrı dolandırıcılık olayı tespit edildi, 7 bin adet çek de dolandırıcılık amacıyla kullanıldığı belirlendi. Şebekenin 100 milyon dolardan fazla parayı dolandırdığı bildirildi.

Dolandırıcılık olaylarının yanı sıra çete üyelerinin silahlı yaralama ve haraç alma olayına da karıştığı öğrenildi.

Emniyet yetkilileri, çetenin gerçekleştirdiği dolandırıcılıkla ilgili çeşitli illerde çok sayıda davanın açıldığını bildirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!