Kapalı ile açığın tribün gerilimi

Güncelleme Tarihi:

Kapalı ile açığın tribün gerilimi
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 19, 2008 09:12

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 93. yıl dönümünde devletin zirvesini biraraya getiren şehitleri anma törenine kara çarşaflı kadınlar damgasını vurdu. Tören alanında hazırlanan karşılıklı tribünlerin birini kara çarşaflı ve türbanlı kadınlar, diğerini askerler ve eşleri doldurdu. Tören boyunca iki tribün arasında soğuk savaş yaşandı.

Haberin Devamı

18 MART Çanakkale Deniz Zaferi’nin 93. yıldönümü kutlamaları dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayip Erdoğan başta olmak üzere devletin zirvesi tarafından törenlerle kutlandı. Bu yıl ki törenlerde türbanlı kadınların yanındaki çok sayıdaki kara çarşaflı kadın dikkat çekti. Törende ilk olarak Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve 2. Kolordu Komutanı Hayri Güner, Atatürk heykeline çelenk koydu.

 

KAPALIDAN ERDOĞAN’A AÇIKTAN ASKERE ALKIŞ

 

Çelenk töreni sırasında alandaki iki tribün arasında soğuk rüzgarlar esti. Çarşaflı ve türbanlı kadınların bulunduğu tribün Başbakan Erdoğan çelenk koyarken, "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye slogan attı. Diğer tribündeki askerler ve eşleri ise Erdoğan’ı alkışlamadı. Protokol çadırındaki tek asker olan Hayri Güner’in çelenk koymak için alana çıkması üzerine ise, askerlerin bulunduğu tribünden yoğun alkış geldi.

 

Haberin Devamı

ÇANAKKALE ZAFERİ DÜNYAYI DEĞİŞTİRDİ

 

Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, Çanakkale zaferinin 20. yüzyıl askeri ve siyasi gelişmelerinin ve dengelerini etkileyerek Türk ve dünya tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Zaferin Türk askerinin gücünü dünyaya bir kez daha gösterdiğini anlatan Gül, şunları söyledi: "Tarihimizdeki zaferler, vatan ve bağımsızlık sözkonusu olunca milletimizin önünde hiçbir gücün duramayacağının ispatıdır. Türk toplumu kendine inancı ve güveniyle tarihin akışını değiştirmiştir.

 

MUSTAFA KEMAL’İN BAŞARILI SAVUNMASI

 

Çanakkale zaferi milletimiz için bir başlangıç, işgal güçleri için bir rüyanın sonu olmuştur. Deniz zaferinden sonra işgal güçleri karada da yenilgiye uğratılmıştır. Özellikle Anafartalar’da genç komutan Mustafa Kemal önderliğinde başarılı bir savunma yapılmıştır. Çanakkale, vatanı için ölümü seve seve göze alanların destanıdır. 18 Mart 1915’de başlayan süreçte Türk milletinin kaderi yeniden yazılmıştır. Çanakkale deniz zaferiyle Türkiye Cumhuriyeti’ne uzanan yol da açılmıştır. Çanakkale zaferi Türk milletinin uyanışı ve bilinçlenmesini simgelemektedir.

 

Haberin Devamı

ÇANAKKALE ASLINDA MİLLETİN BAĞRIDIR

 

Çanakkale savaşında verilen mücadeleyi anlayabilmek için Çanakkale ruhunu kavramak gerekir. Çanakkale’de ülkenin her köşesinden ÅŸehit yatıyor. Mukaddes vatan inancı bu insanları Çanakkale’de bir araya getirdi. Çanakkale aslında milletin baÄŸrıdır. Aynı zamanda farklı ülkelerden insanların yan yana yattığı bir barış anıtıdır. Dün savaşın cephesi olan Çanakkale bugün barış ve dostluÄŸu yaÅŸatan barış abidesidir."Â

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!