Bu şeref getirir

Güncelleme Tarihi:

Bu şeref getirir
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2008 00:00

AKP iddianamesinde siyaseten yasaklanması istenen ilk 3 kişi arasında bulunan Bülent Arınç, "Böylesine bir davada böylesine bir iddianame ile suçlanmak bana ancak şeref getirir" dedi. Arınç, davanın kendisini şoke ettiğini de söyledi.

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç, "Böylesine haksız bir davada ismim geçmeseydi kendimden endişe ederdim. Böylesine bir davada böylesine bir iddianame ile suçlanmak bana ancak şeref getirir" dedi. Taksim’de düzenlenen 468’inci Manisa Mesir Macunu Festivali’ne katılan Arınç, AKP’nin kapatılmasına yönelik hazırlanan iddianamenin hukuka aykırı olduğunu iddia etti. Henüz iddianameyi görmediğini ve hiç beklemediği davanın kendisini şoke ettiğini belirten Bülent Arınç, şunları söyledi:

BENİ KORKUTMAZ

Bu davada suçlanan insanlardan ilk 3 kişi arasında benim de ismimin olduğunu söylüyorlar. Görmedim de başkalarının yalancısıyım. Bu beni üzmez, endişe ve korkuya sevk etmez. Ama ben siyasi hayatım boyunca attığım her adımın, yaptığım her işin hesabını şerefle verdim. Biz bulduğumuz doğruların arkasındayız. Böylesine haksız bir davada ismim geçmeseydi kendimden endişe ederdim. Böylesine bir davada böylesine bir iddianame ile suçlanmak bana ancak şeref getirir. Bundan böyle milletimin vereceği karara hazırım. Dün akşamdan beri konuşulanları ibretle izliyorum. Kimse AKP kapatılır diye zil çalıp oynamasın, herkes ağzından çıkana dikkat etsin.

HIRS BÜRÜMÜŞ

Sayın Başsavcı, -yine sayın kelimesini kullanmadan söze başlamayayım- bir konuda ikaz etmek istiyorum. Bu partiyi kapatmak konusunda hırs, o kadar gözünü bürümüş ki, Anayasa’nın 105’inci maddesine göre sorumsuzluğu esas olan bir Cumhurbaşkanı hakkında iddianame tanzim edebiliyor. Bu dünyada görülmüş bir şey mi? Yani bir Cumhurbaşkanı sadece vatana ihanetle suçlanıp yargılanabiliyorsa, sayın Abdullah Gül’ün siyasi yasaklı olarak ilan edilmesini istemek hangi hukuk anlayışı ile bağdaşabilir. Bu davaya gölgeler düşmüştür.

Mesir neşesi

BEYOĞLU Belediyesi’yle Manisa Belediyesi arasındaki protokol gereği ilk kez Manisa’dan farklı bir yerde şenlik düzenlendi. Galatasaray Meydanı’ndaki törende Bülent Arınç ve Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar da macunları dağıttı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!