Sarıgül: Parti kapatmayı doğru bulmuyorum

Güncelleme Tarihi:

Sarıgül: Parti kapatmayı doğru bulmuyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2008 13:52

ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 93'ncü yıldönümü nedeniyle Gelibolu Yarımadası'na 2500 öğrenci getiren İstanbul Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şahitler Abidesi'nde yaptığı açıklamada, parti kapatmanın demokrasiye yara verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Şehitler Abidesi önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, gazetecilerin “AKP'yle ilgili son gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusunu yanıtladı. Herkesin anayasal düzene uymak zorunda olduğunu belirten Sarıgül, ancak parti kapatmanın hiçbir zaman sonuç vermediğini, kapatılan her partinin başka bir isimle, daha da güçlenerek geri geldiğini söyledi.

Demokrasilerde parti kapatmak yerine güçlü karşı alternatifler oluşturmak gerektiğini, Türkiye'de demokrasinin tek ayak üzerinde yürüdüğünü savunan Mustafa Sarıgül, AKP'nin karşısında güçlü siyasi bir alternatif olmadığını, bu durumun demokrasiyi zor durumda bıraktığını kaydetti. Sarıgül, “Güçlü bir muhalefet olmayınca görev başka odaklara düşüyor. Ben parti kapatılmasına yaşamım boyunca hep karşı oldum. Partiler halkın gücüyle kurulur, yine halkın gücüyle gider. Tek başına iktidar olacak kadar güç edinmiş partiyi kapatsanız ne olur. Başka bir isimle onun yerine yeni partiler gelir. O nedenle parti kapatılması mantığını asla doğru bulmuyorum. Bu tür olaylar demokrasimize yara veriyor” dedi.

Haberin Devamı

AKP'nin zorla değil halkın oyuyla iktidar olduğunun altını çizen Sarıgül, isim vermeden CHP lideri Deniz Baykal'ı da eleştirdi, şunları söyledi:
“Bugün AKP'nin karşısında güçlü bir sosyal demokrat muhalefet ve alternatif üreten bir yapı yok. Halkın verdiği yetkiyi halkın gücüyle almak lazım. Halkın verdiği yetkiyi ancak halk alır. Ben yaşamım boyunca demokrasiden yana oldum ve demokrasiden ödün verilmesini arzu etmedim. Siyasi parti kapatılması fikrini hiçbir zaman doğru bulmadım. Bugün pir siyasi partiyi kapatmak için girişimde bulunmak yerine AKP'nin karşısına sosyal demokrat alternatif çıkarmak, sosyal demokrat proje üretmek ve sosyal demokraside gerekli değişimi sağlamak lazım. Bugün Türkiye'de bir iktidar partisi var ama ne yazık ki ciddi bir muhalefet partisi yok. Muhalefetin başında bulunan zat- ı muhterem beyefendi ölüyü bıraktı, diriyi bıraktı, en sonunda Genelkurmay ve Mehmetçiğimizle uğraşmaya başladı. Bu anlayışla hiçbir yere varmak mümkün değil.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!