Eski MHP'li Mehmet Gül yaşamını yitirdi

Güncelleme Tarihi:

Eski MHPli Mehmet Gül yaşamını yitirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2008 18:07

MHP eski İstanbul Milletvekili Mehmet Gül, yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Edinilen bilgilere göre Gül, dün gece Ukrayna’da fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Belli bir süre yaşam ünitesine bağlı kalan Gül, daha sonra yaşamını yitirdi. Gül’ün ölüm nedeni henüz açıklanmazken, nedenin daha önce de yaşadığı karaciğer sorunu olabileceği bildirildi. Mehmet Gül’e 2007 yılında Hepatit-B’den siroza dönüşen hastalığı sonucu karaciğer nakli yapılmıştı.

Gül’ün hastaneye yatırılması üzerine ailesi ve Türk Büyükelçiliğinden yetkililer hastaneye giderek durumu hakkına bilgi aldıkları bildirilirken ölümünün ardından ailesinin cenazeyi Türkiye’ye getirmek için çalıştığı öğrenildi.

Gül’ün sık sık işadamı kimliğiyle Ukrayna’ya gittiği ve oradaki işadamlarıyla temaslarda bulunduğu bildirildi.

ÜLKÜCÜ HAREKETİN TARTIŞILAN İSMİ
1950 yılında Yozgat’ta doğan Mehmet Gül, bir dönem ülkücü hareketin liderliğini de yaptı. Türkiye, Mehmet Gül adını ilk olarak 16 Mart 1978’de İstanbul Üniversitesi’nde okuldan çıkan öğrencilerin üzerine ateş açılmasıyla tanıdı. 7 kişinin öldüğü, 41 kişinin de yaralandığı olaya Gül’ün de adı karıştı. Gül, yargılandığı davadan beraat etti ancak dosya bir türlü aydınlatılamadı.

Haberin Devamı

KATLİAM SANIKLIĞINDAN MİLLETVEKİLLİĞİNE
Gül, 21. dönemde MHP’den İstanbul Milletvekilli olarak seçildi. Milletvekilliği döneminde ilginç çıkışlarıyla tanınan Gül, bazı milletvekilleriyle birlikte Küba’ya giderek, başında Che beresiyle kurt işareti yaparak poz verdi.

Daha sonra Devlet Bahçeli tarafından MHP’den uzaklaştırılan Gül’ün ismi kamuoyunda mini Susurluk olarak bilinen Matkap Operasyonda da geçti. Kendilerini “JİTEM’ciyiz, Yeşil`in adamıyız” diye tanıtarak çalıştıkları öne sürülen suç örgütüne yönelik operasyonda aranan Gül, bir süre sonra İstanbul Emniyeti’ne giderek ifade verdi. Gül, Emniyet’ten ayrılırken “Yanlışımız olmaz. Buna mazimiz ve bugünkü durumumuz kefildir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!