Yakalanan Ayfer Kaya ama Rozerin değil

Güncelleme Tarihi:

Yakalanan Ayfer Kaya ama Rozerin değil
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2008 07:00

Bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın Suriye’den kovulmasından sonra İtalya’da yalnız bırakmayan Rozerin kod adlı Ayfer Kaya’nın Almanya’da yakalandığı iddia edildi. Anadolu Ajansı, Apo’nun sevgilisi Ayfer Kaya’nın yakalandığı yönünde haber yayınlarken, bu kişinin aynı ismi taşıyan başka bir PKK’lı terörist olduğu ortaya çıktı.

Abdullah Öcalan’ı İtalya’da yalnız bırakmayan sevgilisi Rozerin kod adlı Ayfer Kaya’nın yakalanıp, tutuklandığı haberi geçen hafta Ankara’ya ulaştı.

İZİNİ KAYBETTİRDİ

Ayfer Kaya, Öcalan’ın 1999 yılının Şubat ayında Kenya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilmesinden sonra izini kaybettirmişti. Ayfer Kaya’nın Almanya’da yakalanıp tutuklandığı haberini alan Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Dairesi, gelen fotoğraflar üzerinde araştırma başlattı. Yapılan incelemede yakalanan Ayfer Kaya’nın aranan Öcalan’ın sevgilisi Ayfer Kaya değil, PKK ile ilişkisi nedeniyle aranan başka bir Ayfer Kaya olduğu belirlendi.

YAKALANAN SIRADAN

Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri yakalanan kişinin sıradan bir terörist olan Ayfer Kaya olduğunun anlaşılmasından sonra konu hakkında yeni bir araştırmaya ve Alman makamları nezdinde ayrıntılı bir bilgiye gerek duymadı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün üst düzey yetkilisi, "Yakalanan Ayfer Kaya’nın Öcalan’ın sevgilisi olan Ayfer Kaya sandık, ancak isim benzerliği olduğu ortaya çıktı" diyerek bunun günler öncesinin olayı olduğunu söyledi.

Öcalan’ın sevgilisi olarak bilinen ve Kürt kökenli olmayan Rozerin kod adlı Kaya’nın da muhtemelen Yunanistan’da olduğu bildirildi.

Yunanistan’da olabilir


Rozerin kod adı ile tanınan ve Abdullah Öcalan’ın sevgilisi olduğu iddia edilen Ayfer Kaya’nın, terörist başı Kenya’da yakalandıktan sonra Yunanistan’da olduğu ileri sürüldü. İddialar, Rozerin’in bu ülkede Türkçe dersleri verirken üniversite eğitimi aldığı yönündeydi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!