Kral’ın hediyeleri için hálá yanıt yok

Güncelleme Tarihi:

Kral’ın hediyeleri için hálá yanıt yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2008 07:00

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ahmet Ersin, 10 Kasım’da Türkiye’yi ziyaret eden Suudi Arabistan Kralı’nın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile eşlerine verdiği hediyeleri, 25 Aralık 2007’de Meclis Başkanlığı’na soru önergesi vererek gündeme getirdi.

Hediyelerin özellikleri, değerleri ve akıbetlerini içeren soruların yer aldığı önergesine, yasal süresi 15 gün olmasına rağmen 50 gün içinde yanıt alamayan Ersin, ikinci bir önergeyle Meclis Başkanı Toptan’dan yanıt istedi. Ersin, sorularına yanıt verilmeyerek, Anayasa ve içtüzükten doğan denetleme hak ve yetkilerinin kısıtlandığını hatırlattı. Başbakanlık’a tekit (hatırlatma) yazısı gönderen Meclis Başkanlığı, 10 gün ek süre verdi.

YETKİMİZ BU KADAR

Ersin’in soru önergesine, Toptan adına yanıt veren Meclis Başkanvekili Nevzat Pakdil, önergenin 10 gün içinde cevaplandırılmadığını, bunun da Meclis’e gelen kağıtlar listesinde ilan edildiğini bildirdi ve başka da bir yetkilerinin olmadığını söyledi. Ersin, "Hükümetin keyfi şekilde soru önergemi yanıtlamaması, kamuoyuna yansımasını istemedikleri bir olumsuzluk olduğunu gösteriyor. Önergemi sonuç alana kadar tekrarlayacağım" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!