Marmara'da 4.8'lik depremle sallandı

Güncelleme Tarihi:

Marmarada 4.8lik depremle sallandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2008 21:09

Marmara Bölgesi bu akşam Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğündeki depremle sallandı. Geniş bir alanda hissedilen deprem paniğe neden olurken, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybına yol açmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Yalova'nın Çınarcık İlçesi olarak saptadığı deprem, saat 20.53'te meydana geldi. Yalova başta olmak üzere İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Bursa'da hissedilen deprem paniğe neden oldu.

Yalova başta olmak üzere İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Bursa´da hissedilen deprem paniğe neden oldu.

Depremin şiddetli hissedildiği Çınarcık, Yalova, Çanakkale, Bandırma ve  Kocaeli´de halk sokağa fırlarken, bazı kişiler balkon ve pencerelerden atladı, hafif yaralananlar oldu. Korkuya kapılıp fenalaşanlarla, kaçarken yaralanlar hastanelerde ayakta tedavi edildi. Birçok yerleşim merkezinde kısa süreli telefonlar kilitlendi.

BÖLGENİN DOĞAL AKTİVİTESİ

Kandilli Rasathanesi Ulusal Deprem İzleme Merkezi (UDİM) Başkanı Doğan Kalafat, Yalova'daki depremin, bu bölgenin doğal aktivitesi olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Kalafat, depremin İstanbul'a yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta, Çınarcık'ın 9 kilometre güneybatısında, kara ile denizin birleştiği yerde, ancak karada meydana geldiğini belirtti.

Doğan Kalafat, şunları kaydetti:

“Deprem, Kuzey Anadolu fayının batıya uzanan iki kolundan birinde, üstteki kolda oldu. Bölgedeki bu fay hatları, hemen hemen 2-2.5 yılda bir böyle depremler üretir. 4.8 büyüklüğündeki deprem, bu bölgenin doğal aktivitesi olarak değerlendirilebilir. Halkımız doğal günlük yaşamlarına devam etmeli. Ancak bu bölgenin her zaman depreme hazırlıklı olması gerektiğini de kulak ardı etmemek gerekir. Şu an için artçı deprem yok. Eğer olursa bu doğal süreçtir.”

VALİ: TAHRİBAT HABERİ ALMADIK

Yalova Valisi Dr. Yusuf Erbay, merkez üssü Çınarcık olan 4.8'lik depremle ilgili olarak, “Şu ana kadar herhangi bir tahribat haberi almadık” dedi.

Erbay, depremin ardından gerekli birimlerin Kriz Merkezi'nde toplandığını, daha önce kurulan telsiz sistemiyle kente bağlı ilçe ve köylerle iletişime geçtiklerini söyledi.

Depremin merkez üssü olan Çınarcık ve Yalova merkezde herhangi bir sorun olmadığı yönünde bilgi aldıklarını dile getiren Erbay, “Şu ana kadar herhangi bir tahribat haberi almadık. Sadece vatandaşlarımız biraz korktular. Durumu takip etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!