Temizlik değil gençleştirme

Güncelleme Tarihi:

Temizlik değil gençleştirme
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2008 00:00

İstanbul Fener Rum Patrikhanesi’nde Patrik Bartholomeos’un en yakını iki metropoliti görevden uzaklaştırdığına dair Yunanistan kaynaklı haberlere patrikhane yetkilileri açıklık getirdi. Fener Rum Patrikhanesi yetkilileri, görevden almaların bir iktidar çekişmesi olmadığını, "yönetimde gençleştirme" amacını taşıdığını belirttiler.

FENER Rum Patriği Bartholomeos, patrik olmak istedikleri için yönetimden uzaklaştırdığı iddia edilen iki metropolitle dün ayin sonrasında kucaklaştı. Patrikhane yetkilileri, Sivas Metropoliti Dimitrios’un "yönetimde gençleştirme uygulaması" nedeniyle görevinden alındığını, Alaşehir Metropoliti Meliton’un da sağlık nedenleriyle istifa ettiğini söylediler. Yetkililer, "İki olay üst üste gelince böyle iddialar ortaya atıldı. Metropolit olarak ruhani görevleri aynen devam ediyor, sadece yönetimde makamları yok. Patrik ölmeden zaten yeni bir patrik seçilemeyeceği için bu iddialar akıl dışı saçmalıklar" dediler. Yetkililer şunları anlattı:

YUNAN GAZETELERİ

"Kilise içinde gizli bir savaş yok. Bunların hepsi Yunan gazetelerinin masalı. Patrikhanedeki sekretaryaların koordinatörü Alaşehir Metropoliti Meliton, birçok komisyonda görev alıyor. Sağlık nedenleriyle yoğunluğunu azaltmak istediği için geçtiğimiz hafta, koordinatörlük görevinden istifa etti. Aynı dönemde Patriğin özel kalem müdürü, Sivas Metropoliti Dimitrios da görevden alındı. Çünkü Patrik, genç ruhanilerin de dinamik olarak bu görevlerde yer almasını istiyor. Metropolit Dimitrios 17 yıldır bu görevi yürütüyordu. Patrik ölmeden zaten yeni bir patrik seçilemeyeceği için, patrik olmak istedikleri için yönetimden uzaklaştırıldıkları iddiası akıl dışı bir saçmalık."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!