Youtube’daki kayıtlar her türlü inceleniyor

Güncelleme Tarihi:

Youtube’daki kayıtlar her türlü inceleniyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2008 00:00

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Tuğgeneral Münir Erten’den sonra Tümamiral Kadir Sağdıç’a ait olduğu iddia edilen konuşma kayıtlarının video paylaşım sitesi YouTube’da yer alması konusunda daha titiz olunması gerektiğini söyledi ve "her tür inceleme yapılıyor" dedi.

Saygun "Teröristler nasıl haberleşiyor sanıyorsunuz? Telefon edecek değiller. Öcalan yakalandığında ’Avrupa başkentlerinde ne yapalım’ diye düşünmeye başladılar. Sonuçta internetle haberleşmeye başladılar" diye konuştu. Bilgi çağının iyi bir şey olduğunu, ancak böyle sıkıntıların da yaşandığını vurgulayan Saygun şunları ekledi: "Ses mühendisleri var. Bir sesi sizin sesiniz gibi kullanabiliyorlar. Maillerinizin sonuna ekleyerek gönderebiliyorlar."

MECLİS GÜNDEMİNDE Youtube’da yayınlanan ses kayıtları, soru önergesiyle Meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergesinde "Yasadışı dinlenen ve ses kayıtları internet sitesine yüklenen kişilerin, görevlerinin özellikleri itibariyle bu operasyonların siyasi amaçlı ve organize olduğu ve tek merkezden yönetildiği izlenimi vermektedir" dedi.

GÖREV SAVCILIĞIN Telekomünikasyon İletişim Başkanı Fethi Şimşek, Youtube’a düşen videolar hakkında Hürriyet’in sorularını yanıtladı. Şimşek "Uzmanlarımızla yaptığımız ilk tespitler, konuşmaların telefon kaydı olmadığını ortaya koyuyor. Videoları yayınlanan kişiler savcılığa başvurabilir ya da savcılık resen soruşturma başlatabilir" dedi. Şimşek, savcıların talep etmesi halinde videoların yüklendiği bilgisayarların tespit edilebileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!