Uludağ Üniversite'sinde öğrenci kavgası

Güncelleme Tarihi:

Uludağ Üniversitesinde öğrenci kavgası
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2008 15:19

ULUDAĞ Üniversitesi'nde haftasonu karşıt görüşlü öğrenciler arasında başlayan tartışmalar bugün kavgaya dönüştü. Kavgada, 6 öğrenci yaralandı, 40'a yakın öğrenci gözaltına alındı. Arkadaşlarının yaralanmasını protesto eden sol görüşlü öğrenciler yürüyüş yaptı. Ziyaret için hastaneye zorla girmek isteyen öğrencilere jandarma müdahale etti.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ. İŞTE FOTOĞRAFLARI

Toplam 45 bin öğrencinin eğitim gördüğü Uludağ Üniversitesi'nde, sağ ve sol görüşlü öğrenciler arasında haftasonu tartışmalar çıktı. Gerginlik, bugün saat 10.00 sıralarında Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi'nin önündeki bahçede oturan sol görüşlü öğrencilere, ellerinde demir çubuk bulunan sağ görüşlü öğrenciler saldırdı. Çıkan olaylarda 6 öğrenci yaralanıp Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Saldırıyı protesto etmek için öğle saatlerinde Kredi ve Yurtlar Kurumu önünde toplanan 150 öğrenci, sloganlar attı. Bazı öğrenciler, önlem alan jandarmalara taş attı. Ellerindeki copları kalkanlara vurarak öğrencileri dağılması için uyaran jandarmalar, direnen kız ve erkek öğrencilere biber gazıyla müdahale etti. Dağılan öğrencilerin bir kısmı, tedavi gören arkadaşlarını ziyaret etmek için Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gitti. Özel güvenlik birimlerinin müdahelesine karşın hastaneye zorla giren öğrenciler, koridorlarda arkadaşlarını aradı. Bu sırada hastaneye giren jandarma, dışarı çıkarttığı öğrencilerden yaklaşık 40'ını gözaltına aldı. Üniversitede çıkan olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

BAŞHEKİMLİK: 9'U ÖĞRENCİ 2'Sİ JANDARMA 11 KİŞİ YARALANDI

Haberin Devamı

Uludağ Üniversitesi'nde bugün karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylar, akşam saatlerinde tamamen yatıştırıldı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği, yaralı sayısını, 2'si jandarma, 9'u öğrenci olmak üzere toplam 11 olarak açıkladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!