Özel okulların idari bölümünde Atatürk köşesi şartı kalktı

Güncelleme Tarihi:

Özel okulların idari bölümünde Atatürk köşesi şartı kalktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2008 00:00

Özel öğretim kurumlarının idari bölümlerinde Atatürk Köşesi, genel müdür odası, psikoloji odası gibi zorunluluklar kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği dünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesi ile 23 Haziran 1985 tarihli Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği yürürlükten kalktı. Eski yönetmelikte yer alan özel öğretim kurumlarının yönetim bölümlerinde Atatürk köşesi, kurucu veya kurucu temsilcisi odası, genel müdür odası, genel müdür yardımcısı odası, müdür odası, öğretmenler odası, rehberlik servisi odası, psikolog odası, büro hizmetleri odası, arşiv, dosya odası, depo, ambar ve misafir odası olması zorunluluğu yeni yönetmelikte yer almadı.

AZINLIK OKULLARI Yönetmelikte, daha önceki yönetmelikte "Lozan Antlaşmasına göre açılan okullar" olarak belirtilen okullara ilk defa "azınlık okulları" denildi. Rum, Ermeni ve Musevî azınlıklar tarafından kurulmuş, Lozan Antlaşması ile güvence altına alınmış ve kendi azınlığına mensup Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrencilerin devam ettiği okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim özel okullarını azınlık okulları statüsünde değerlendirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!