İstihbarat savaşı

Güncelleme Tarihi:

İstihbarat savaşı
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2008 00:00

Devletin kritik makamlarındaki kişilerin konuşmalarının ’Youtube’ üzerinden kamuoyuna sızdırılması, Ankara’da ’istihbarat savaşı’ başlattı. Milli İstihbarat Teşkilatı ile Genelkurmay ve Emniyet istihbaratları, kiritik makamları dinleyenlerin kim olduğunu bulmak için üç ayrı koldan çalışmalara başladı.

KİM oldukları belirlenemeyen telekulaklar, devletin çok önemli makamlarında görev yapan kilit isimlerin özel konuşmalarını, internet ortamına sızdırınca başkentte, ’istihbarat savaşları’ başladı. YÖK eski Başkanı Erdoğan Teziç’in, hükümete yönelik ağır eleştirilerine ilişkin kayıtları; Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanı Tuğgeneral Münir Erten’in Kuzey Irak’ta yürütülen operasyona ilişkin subaylarıyla yaptığı değerlendirme toplantısının kayıtları; son olarak da Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci’ye ait olduğu ileri sürülen, Diyarbakır eski Valisi Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile Başbakan Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren ifadelerin yer aldığı ses kayıtları, internetteki video paylaşım sitesi Youtube’da yayımlandı. Savcı Demirci, Fethullah Gülen’in beraat kararını temyiz eden ve Atabeyler Soruturması’nda tüm sanıkların delil yetersizliğinden beraatlerine karar verilmesini talep etmişti.

YA TEKNİK DİNLEME YA DA ’KÖSTEBEK’

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in talimatı üzerine, Savcı Demirci’nin olduğu iddia edilen ses kayıtlarını incelemesi için müfettiş görevlendirildi. Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı da, konuşmaları kaydedip internet ortamına gönderenleri ayrı ayrı soruşturmalarla arıyor. İstihbarat birimlerinden alınan bilgiye göre, devletin çok gizli ve kilit makamlarında görev yapanları yakın takibe alan kimliği belirsiz kişiler, kurumlarda ya teknik bir çalışma ile dinleme ortamı yaratıyor ya da içerideki ’adamları’ aracılığıyla bu konuşmaları kaydediyor.

ÖNCE YURTDIŞINA ORADAN YOUTUBE’A

Hedef kişinin ses kayıtlarına ulaşıldıktan sonra, kayıtlar hemen ’Youtube’ isimli siteye gönderilmiyor. Türkiye’de herhangi bir bilgisayardan ’Youtube’a gönderilecek bilgilere IP numarasından ulaşılabileceğini bilen bu kişiler, ses kayıtlarını çeşitli yollardan ABD ve Avrupa ülkelerine çıkarıyor. Kayıtlar, daha sonra bu ülkelerden Youtube’a gönderiliyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!