Atatürk heykelinde şok tartışma

Güncelleme Tarihi:

Atatürk heykelinde şok tartışma
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2008 13:22

DENİZLİ'de CHP İl Başkanı Ali Kavak, Denizli Belediye binasının önündeki Atatürk heykelinde atının cinsel organının AKP'lilerce koparıldığını iddia etti. Denizli Belediye Başkanı AKP'li Nihat Zeybekci, “Bu iddiadan utanıyorum. Siyaset ve muhalefet adına üzüldüm” dedi.

FOTOĞRAFLARLA O HEYKEL

CHP İl binasında bugün basın toplantısı yapan CHP İl Başkanı Ali Kavak, heykel tartışmasının fitilini ateşledi. Kavak, 1980 ihtilalinden sonra Kıdemli Albay Ahmet Acar’ın belediye başkanlığı yaptığı dönemde, heykeltıraş Prof. Dr. Tamer Başoğlu’na yaptırılan ve 1981 yılında Denizli Belediyesi'nin önüne dikilen heykelin yeni çekilen fotoğraflarını gazetecilere dağıttı.

‘PENİSİ AKP'LİLER KOPARDI’  

Ali Kavak, “Kafaları türbanla örten anlayış, şimdi de sanata saldırmaya başladı. Sanatın mahremi namahremi olmaz. Ayrıca, sanatçıdan izinsiz sanatın üzerinde hiçbir düzenleme yapılamaz. AKP’li belediye, Atatürk anıtındaki atın cinsel uzvunu koparıp, boyamış. Kendilerini sanata yaptıkları saldırıdan ötürü kınıyoruz. Atatürk’ün atının cinsel uzvu yakın zaman önce vardı. AKP’liler’in kopardığını ya da koparttıklarını düşünüyoruz” dedi.

‘BÖYLE MUHALEFET OLMAZ’

Bu iddiayı yanıtlayan Denizli Belediye Başkanı AKP'li Nihat Zeybekci ise, önce çok utandığını ve gazetecilerin bu haberi yapmaması gerektiğini söyledi.

Zeybekci, ardından CHP İl Başkanı Ali Kavak'a yüklendi. Göreve geldiği 2004 yılına ait olduğunu iddia ettiği heykelin fotoğraflarını gösterip iddiaları yalanlayan Zeybekci, “Görüyorsunuz heykelde hiçbir değişiklik yok. Böyle muhalefet olmaz. Buna dense dense kepazelik denir” dedi.

‘KOMEDİ FİLMİ GİBİ’

Zeybekci, 2004 yılında göreve geldiklerinde heykeltıraştan izin alınarak anıtın güzelleştirildiğini, traverten mermerle kaplandığını, ayrıca heykelin de boyandığını ileri sürdü. Başkan Zeybekci, “Keşke CHP’li arkadaşlar konuyu araştırsaydı. Araştırmadan ortaya komik bir iddia atıyorlar. Böyle iddia da olmaz böyle haber de olmaz. Tam bir komedi. Önümüzdeki yıllarda bu ve benzeri iddialardan tiyatro ve sinema yazarları yararlanmalıdır. Çok güzel komedi filmleri çekilebilir. Ben gerçekten de bu iddiadan sonra siyaset adına çok üzüldüm” diye konuştu.

‘ZATEN ABARTILI DEĞİLDİ’

DHA'ya konuşan heykelin mimarı olan Mimar Sinan Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Tamer Başoğlu ise “Heykeli ben yaptım. Atatürk'ün bindiği atın cinsel organı da zaten belirgin ve abartılı değildi. Şu son haline çok benziyordu. 2004'te de anıtta düzenleme yapılacağı söylendi ve Denizli'ye geldim. İnceleme yaptım. Bugün atın cinsel uzvunun koparıldığını iddia edenlere gülüyorum, bu kadar da olmaz diyorum. Türkiye bugün atın bilmem neresini mi tartışacak? Heykelimden siyasi rant elde etmeye çalışanları kınıyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!