Muhalefetten askere jet yanıt

Güncelleme Tarihi:

Muhalefetten askere jet yanıt
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2008 00:00

Genelkurmay Başkanlığı’nın ’Muhalefete e-muhtıra’ olarak nitelenen açıklamasına dün sert tepkiler geldi. CHP, askere "Hakaret ederek haklılığınızı kanıtlayamazsınız. Muhatabımız Başbakan’dır" karşılığını verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise "Hiç kimse muhatabı olmadığı konularda durumdan vazife çıkarmasın. Kimse, MHP’yi hainlerden daha çok zarar veriyor diye takdim edemez" açıklamasını yaptı.

Hiç kimse durumdan vazife çıkarmasın

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün yaptığı yazılı açıklama özetle şöyle:

GÖRÜŞÜMÜZÜ AÇIKLARIZ

MHP’nin milli birliğini ve toprak bütünlüğünü hedef alan kanlı terörle mücadeledeki milli duruşu milletimizce çok iyi biliniyor. Bu amaç ve hedefler doğrultusunda, başta Türkiye’nin milli güvenliğini ilgilendiren konular olmak üzere iç ve dış gelişmelerde görüşlerini açıklaması, hiç kimseyle tartışmayacağı demokratik bir hakkı. TBMM’nin 17 Ekim 2007’de verdiği yetkinin amacı Kuzey Irak’tan kaynaklanan terör tehdidinin bitirilmesi. Kanlı terörün yurtiçinde ve dışında kökünün kazınması Türk milletinin ortak beklentisi.

MUHATABIMIZ DEĞİLLER

Bu konuda gerekli siyasi iradeyi göstermek ve bunun için gereken bütün tedbirleri almaktan sorumlu olan hükümet. MHP’nin bu konudaki siyasi değerlendirmelerinin muhatabı ve bu konuda cevap verecek durumda olan da siyasi sorumluluk taşıyan hükümet. Hiç kimse, muhatabı olmadığı konularda durumdan vazife çıkarmaya çalışmamalı.

SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ

MHP, bu konudaki görüş ve değerlendirmelerini bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de milletimizle gerekli gördüğü şekilde paylaşacak. Bu konuda ne söylediysek, bugün de arkasında olduğumuzu herkes bilmeli. MHP’nin ne dediği iyi okunmalı, doğru anlaşılmalı ve sağlıklı değerlendirilmeli.

SORUMLULUKLARINI BİLSİNLER

MHP’nin, yersiz ve yakışıksız benzetmelerle yapılan anonim ithamların muhatabı olması hiçbir şart altında kabul edilemez. Görevi ve konumu ne olursa olsun hiçkimse, MHP’yi hainlerden daha fazla ülkesine zarar veren bir kurum olarak takdim etme hakkını kendisinde göremeyecek. Herkes ve her kurum görev ve sorumluluğunun bilinci içinde olmak, bu sınırlar içinde kalmak ve buna göre hareket etmek durumunda.

Hakaretle haklılık kanıtlayamazsınız

GENELKURMAY’ın açıklamasına karşı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından hazırlanan ve dün öğle saatlerinde Genel Başkan İletişim Koordinatörlüğü’nün yayınladığı açıklamada, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt üstü kapalı olarak uyarıldı. Açıklamada, "Biz demokratik bir tartışma içindeyiz. Muhatabımız Başbakan’dır. Kimse araya girmek için özel bir gayret sergilemesin. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni tartışmaların dışında tutmak sadece siyasilerin görevi değildir" denildi. Baykal, CHP kulislerinde "karşı muhtıra" olarak nitelenen açıklamasını, Atatürk’ün, CHP’nin 15-20 Ekim 1927 tarihinde toplanan 2. Kurultayı’nda yaptığı ve 36 saat süren Büyük Nutuk’unun başlangıç cümlesine atıfta bulunarak bitirdi. Baykal, partisinin pozisyonunu, "Cumhuriyet Halk Partisi, ’Manzara-i Umumiye’yi tarih penceresinden ibretle seyretmektedir" sözleriyle tanımladı.

UÇAKTA TAMAMLADI Baykal, Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasından hemen sonra hazırlığına başladığı açıklamaya dün sabah İzmir’e giderken uçakta son şeklini yaptı. Açıklamanın tam metni şöyle: "Biz demokratik bir tartışma içindeyiz. Muhatabımız Başbakan’dır. Kimse araya girmek için özel bir gayret sergilemesin. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni tartışmaların dışında tutmak sadece siyasilerin görevi değildir. Hakaret ederek haklılığınızı kanıtlayamazsınız. Tam tersine hakaret, haksızlığın karinesidir. Cumhuriyet Halk Partisi, ’Manzara-i Umumiye’yi tarih penceresinden ibretle seyretmektedir."

Cenazede buzlar eridi
/images/100/0x0/55eb0651f018fbb8f8a612b3


İZMİR’in unutulmaz belediye başkanı İhsan Alyanak, "Halkçı başkan" sloganlarıyla son yolculuğuna uğurlanarak Kokluca Mezarlığı’nda toprağa verildi. Alyanak’ın cenazesini omuzunda taşıyan CHP Lideri Baykal kortejde yürürken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na, "Yüksel Çakmur’u gördüm. Onu bulun" dedi. Geçmişte CHP Genel Başkanlığı’na aday olan son yıllarda partiden uzaklaşan Çakmur, Baykal’ın yanına gelerek kucaklaştı. Baykal, "Belediye başkanlarımızın kıymetini yaşarken bilmeliyiz. Sen tek kaldın" dedi.

Hainlerden daha fazla zararlılar

Siyasi kişi ve kurumlarla hiçbir zaman polemiğe girmek istemeyen TSK, 24 yıldan bu yana devam eden terörle mücadele sürecinde, ilk defa bu tür anlamsız saldırılara hedef yapılmak istenmektedir. Bu saldırılar TSK’nın terörle mücadele azmine, hainlerden daha fazla zarar vermektedir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!