Türban davasına ’jet’ inceleme

Güncelleme Tarihi:

Türban davasına ’jet’ inceleme
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2008 00:00

Anayasa Mahkemesi, üniversitelerde türbanın serbest bırakılması amacıyla yapılan Anayasa değişikliğinin "iptali" veya "yok hükmünde sayılması" talebiyle CHP ve DSP’nin açtığı davanın ilk incelemesini yarın yapacak.

İlk incelemede, başvurunun süresinde ve usule uygun olarak yapılıp yapılmadığına bakılacak. Anayasa Mahkemesi Raportörü Doç. Dr. Osman Can, ilk incelemeye ilişkin raporunu tamamladı. Can, sadece usule ilişkin görüşlerin yer aldığı raporunu, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na verdi.

İLK İNCELEMEDE NE YAPILACAK Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç başkanlığında toplanacak olan 11 kişilik heyet yarınki toplantıda, türban başvurusunun usule uygun olarak yapılıp yapılmadığını inceleyecek. Yüksek Mahkeme, başvurunun usul hukukuna uygun olarak yapıldığını belirlerse, davanın esasına geçilmesi karar verecek. Dosya, raportör Can’a iade edilecek. Can, bu kez esasa ilişkin raporunu hazırlayacak. Rapor tamamlandıktan sonra heyet yeniden toplanarak davayı karara bağlayacak. Mahkemenin, esasa ilişkin kararını da geciktirmeden önümüzdeki hafta içinde vermesi bekleniyor.

Yarın yapılacak ilk inceleme, sadece usul şartları ile sınırlı olduğu için başvurudaki, "yürürlüğün durdurulması", "iptal" veya "yok hükmünde sayılması" taleplerinin görüşülmesi beklenmiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!