Sanal mezarlık ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Sanal mezarlık ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2008 13:06

ERZURUM’un Oltu İlçesi'nde 52 yaşındaki Nejdet Babacan'ın kurduğu ‘www.oltulular.com.’ sitesine, girenler, sanal mezarlık ziyareti yapıp, Yasin ya da Fatiha göndere tıklayarak sanal dua yolluyor. Sanal mezarlık ziyaretiyle ilgili din adamlarıyla görüştüğünü belirten Babacan, “Yapılan duanın sanal da olsa yerine ulaşacağını söylediler. Ben de yaklaşık 2 bin 800 kişinin mezarını fotoğraflayarak siteye yerleştirdim. Dünyanın neresinde olursa olsun ilçeliler yakınlarının mezarını buluyor. MP-3 olarak kaydettiğim Yasin ya da Fatiha’yı gönderebiliyor. Sonra da bana teşekkür ediyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Bingöl’de Tarım Müdürlüğü, Oltu Devlet Hastanesi'nde müdürlük yapan ve 26 yıl çalıştıktan sonra emekli olup bilgisayar yazılım sistemi üzerine bir işyeri açan Nejdet Babacan, Oltu Kalesi, Aslanpaşa Camisi, Oltutaşı ve Çağ Kebabı'nı tanıtmak için ‘www.oltulular.com’ sitesini kurdu.

SANAL DUA

Babacan, sitede tarihi ve turistik yerleri tanıtmanın yanı sıra Erzurum türküleri, şiirler, rüya tabirleri ve ‘mezarlık ziyaret et’ bölümleri de hazırladı. Babacan, “Bir dini bayramı Bursa’da geçirdim. 1988’de Kayseri’de şehit düşen paraşütçü kardeşim Erhan Babacan ile yakınlarımın mezarını ziyaret edemediğim için üzülmüştüm. Bunun üzerine internette açtığım siteye sanal Cankurtaran Mezarlığı ile şehitlik bölümlerini açmak için çalışmalara başladım. Bu fikrimi Müftü Celal Büyük ile yine ilahiyatçı olan Oltu Belediye Başkanı İbrahim Zeyrek ve Oltu Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aslan’a açtım. Din adamları, sanal mezarlık ziyaretinin bir sakıncasının olmadığını, zaten sanal olan duanın da yerine ulaşacağını söylediler. Ben de mezarlık ve şehitlik bölümleri ile siteyi açtım. İsteyen mezarlığa giriyor. Adı, soyadı ve diğer bilgileri yazılı olan yakınını buluyor. Oradan MP-3 olarak yüklediğim ‘Yasin’ ya da ‘Fatiha’yı gönderebiliyor. Sitede 2 bin 800 kişinin mezar fotoğrafı var. Mezar taşı olanları ve okunanları siteye yükledik. Eğer yakının mezarını bulamayan olursa, cep telefonu ile bana bildiriyor. En kısa sürede yakının mezarını bulup siteye yerleştiriyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Mezar ziyaret edenlerden ‘teşekkür’ ve ‘dua’ mesajları aldığını da belirten Erzurum Yabancı Diller Yüksekokulu, Münih Üniversitesi Kooperatifçilik ve İşletmecilik bölümü mezunu olan Nejdet Babacan, istek üzerine ‘siyah kehribar’ olarak bilinen Oltutaşı ürünlerin pazarlandığı bir sanal mağaza da açtığını sözlerine ekledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!