Akrabasının bebeğini kart borcu için kaçırıp sattı

Güncelleme Tarihi:

Akrabasının bebeğini kart borcu için kaçırıp sattı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2008 07:00

Gaziantep’te yaşayan Mehmet ve İslime Çemberlitaş çiftinin erkek bebekleri, evlerine misafirliğe gelen Hanım A. ile birlikte ortadan kayboldu.

Polisin teknik takibe aldığı Hanım A’nın, Malatya’da oturan arkadaşı Güllü Fırat ile telefon görüşmeleri yaptığı belirlendi. Gaziantep polisi, Malatya’ya kaçırılan bebeği bulurken, Hanım A’nın kredi kartı borcunu ödemek için bebeği sattığı ortaya çıktı.

Gaziantep’te ağabeyine ait çay ocağında çalışan 30 yaşındaki Mehmet ve eşi İslime Çemberlitaş’ın (29) iki ay önce bir erkek çocukları dünyaya geldi. Çift, 12 yaşındaki Fatma, 10 yaşındaki Aziz, 8 yaşındaki Bozan ve 2.5 yaşındaki Hülya’dan sonra aileye katılan bebeğe Hasan adını verdi. Çemberlitaş Ailesi’nin evine bir hafta önce misafir olarak gelen akrabaları Hanım A. (52) geceyi burada geçirdi. Anne İslime Çemberlitaş sabah uyandığında yanında yatan bebeğinin olmadığını fark etti. Evin kızı Fatma, kardeşini en son misafirleri Hanım A’nın kucağında gördüğünü söyledi. Hanım A’nın evde olmadığı anlaşılınca aile hemen polise başvurdu. Olaydan bir gün gözaltına alınan Hanım A’nın üzerinde, bebeğin kaçırıldığı gün Malatya’ya gittiğini gösteren otobüs bileti bulundu. Malatya’ya oğlunu ziyarete gittiğini öne süren Hanım A, nöbetçi mahkemece delil yetersizliğinden serbest bırakıldı. Teknik takibe alınan Hanım A’nın Malatya’da oturan arkadaşı Güllü Fırat (52) ile telefon görüşmeleri yaptığı belirlendi. Gaziantep polisi, Malatya’nın Doğanşehir İlçesi’ndeki evine düzenlediği baskında kaçırılan bebeği buldu.

HAMİLE NUMARASI

Çiftçilik yapan 56 yaşındaki İbrahim K. ile nikáhsız yaşayan Güllü Fırat’ın çocuğu olmayınca arkadaşı Hanım A’dan yardım istediği, bankaya borcu bulunan Hanım A’nın da, miktarı açıklanmayan para karşılığı Güllü Fırat’a çocuk bulacağı sözünü verdiği belirlendi. Fırat’ın ise karnına bez koyarak mahalle sakinlerine hamile görüntüsü verdiği ve sonra da "Bebeğimi doğurdum" dediği ileri sürüldü. Çemberlitaş çifti, bebeklerinin kendilerine teslim edilmesiyle sevinç gözyaşları döktü. Polis, ortadan kaybolan Hanım A’yı arıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!