Siz olsaydınız çıldırmaz mısınız

Güncelleme Tarihi:

Siz olsaydınız çıldırmaz mısınız
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2008 00:00

Başbakan Erdoğan, Belçika’nın Ankara Büyükelçisi’ne Sabancı suikastı firarisi Fehriye Erdal kararını hatırlatarak, "Sizin bir yakınınız böyle öldürülse, bu karar karşısında çıldırmaz mısınız?" dedi. Erdoğan, terörün bir gün destekçilerini de vuracağını söyledi.

Siz olsaydınız çıldırmaz mısınız
BAŞBAKAN
Tayyip Erdoğan, serbest bırakılınca kayıplara karışan Sabancı suikastı firarisi Fehriye Erdal için, Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Marc van Rysselberghe’e, "Sizin bir yakınınız bu şekilde öldürülse, böyle bir karar karşısında siz ne yaparsınız, çıldırmaz mısınız?" dedi. AB büyükelçilerini önceki akşam Başbakanlık Konutu’nda yemekte ağırlayan Erdoğan, Belçika’daki Med TV operasyonuna ilişkin elindeki bir belgeyi büyükelçilere göstererek, PKK’nın uyuşturucu ve silah kaçakçılığından elde ettiği 50 milyon Euro’luk kara parayı Med TV üzerinden temizleme operasyonuyla ilgili 1996’da açılan davanın 2008’de zaman aşımına uğradığını anlattı. "Şu anda bu paranın terör örgütüne hangi yollarla verileceğinin hesapları yapılıyor" diyen Erdoğan, zaman aşımına dikkat çekerek, "Bunu halkıma nasıl izah edeceğim. Büyükelçi dostum gücenmesin, ben ona değil yargılarına sesleniyorum" diyerek, şöyle konuştu:

GÜN GELİR SİZİ VURUR Türkiye’de yargı bir karar verince, Avrupalı dostlarımız kapımızdan ayrılmıyorlar. Kardeşim, yargı bağımsızdır bize niye geliyorsunuz? Orada rahat durmayan bu dostlar, acaba kendi ülkelerinde bu teröristlere karşı niçin aynı mekanizmaları zorlamıyorlar. Kusura bakmayın, mücadele böyle olmaz. Bu, bir bumerang gibi döner bir gün destekçilerini de vurur.

AÇIK SÖZLÜYÜM Burada herşeyi açık konuşacağız, biz bir aileysek, birlikte barış dünyası yaratmak istiyorsak bütün bunları paylaşıp, konuşmalıyız. Bizde bir şey olduğu zaman ’onu değiştir, bunu değiştir’ diyorsunuz. Sizde de bir aksaklık varsa onu da sizin değiştirmeniz lazım.

BEN OLSAM KAPATIRDIM Erdoğan, Danimarka Büyükelçisi Jesper Vahr’a da, ülkesinden yayın yapan PKK’nın yayın organı Roj TV’nin kapatılmaması konusundaki sitemini iletirken, "Bu televizyonun sahiplerinin kırmızı bültenle arandığına ilişkin belgeleri verdik. Ben olsaydım, bir ülkenin başbakanı da benden böyle bir şeyi rica etseydi, o televizyonu dışarı çıkarırdım, bizim devlet anlayışımız odur" dedi.

KIYAMET KOPARILDI Erdoğan, İngiliz Charlotte Boht’a cinsel tacizde bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan 17 yaşındaki Alman genci Marco Weiss ile ilgili Almanya Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz’a da şöyle dedi: "Bakın, bir Alman genci bir taciz olayından tutuklandı diye Almanya’da kıyametler koparıldı. Söylenmeyen, yapılmayan kalmadı. Ama kırmızı bültenle aranan iki Türk’ün iadesi hálá yapılmadı."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!