Öğretmenlerin çayına fare zehiri atmışlar

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenlerin çayına fare zehiri atmışlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2008 02:00

OSMANİYE’nin Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda zehirlenme şüphesiyle hastanelik olan 17 öğretmenin çaylarına fare zehri attığı iddiasıyla 2 öğrenci gözaltına alındı. Öğrencilerden biri, dayak yediği öğretmeninden intikam almak için çaya fare zehri attığını ileri sürdü.

Haberin Devamı

İŞTE ZEHİRLENEN ÖĞRETMENLERİN FOTOĞRAFLARI

Olay dün saat 12.00 sıralarında Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda meydana geldi. Teneffüse çıkan öğretmenler, çaycı E.A.’nın getirdiği çayları içmeye başladı. Bir süre sonra öğretmenler odasına gelen çaycı, çay ocağında fare zehri poşeti olduğunu, kimin getirdiğini bilmediğini, çaya atılmasından şüphelendiğini söyledi. Büyük panik yaşayan öğretmenlere götürüldüğü Osmaniye Devlet Hastanesi’nde serum takıldı. Hayati tehlike belirtileri görülmeyen öğretmenler kan örnekleri alınarak taburcu edildi. Ancak öğretmenlerin kan örneklerinde herhangi bir zehir bulgusuna rastlanmadı.

2 ÖĞRENCİNİN İTİRAFI
Çay ocağındaki fare zehriyle ilgili başlatılan idari ve adli soruşturma sırasında öğrencilerin ifadeleri alındı. Öğrenciler arasında şüpheli davranışta bulunan 7’nci sınıf öğrencilerinden 14 yaşındaki U.D. ile 13 yaşındaki E.Ç., Çocuk Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Yaşları küçük olduğu için bilgisine başvurulan çocuklardan U.D., çaya zehir attığını itiraf etti. Öğretmenlerden birinin kendisini dövdüğünü öne süren U.D., bu nedenle intikam almak için temin ettiği fare zehrini getirdiği okulun çay ocağında kimse yokken çayın içine boşalttığını söylediği belirtildi. U.D., bu sırada arkadaşı E.Ç.’nin de kendine gözcülük yaptığını itiraf ettiği belirtildi. E.Ç. de benzer ifade verdi.
Emniyet yetkilileri, çocuklarla ilgili incelemenin Cumhuriyet Savcılığı gözetiminde sürdürüldüğünü söyledi.
Öte yandan Osmaniye Valiliği de okul idaresi hakkında idari soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

2 ÖĞRENCİ AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ
Osmaniye Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, öğretmenlerin çaylarına zehir attığı iddia edilen 2 öğrencinin yaşlarının küçük olması nedeniyle ailelerine teslim edildiğini, pazartesi günü nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edileceğini söyledi. Öğrencilerin yaşlarının küçük olması nedeniyle polis tarafından ifadelerinin alınamadığını da belirten Yılmaz, çay ocağında bulunan ve fare zehri olduğu ileri sürülen poşetteki maddenin polis laboratuvarında incelendiğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!