Beyaz, sekreter sevgiliye de Eryaman’da 2 katlı villa almış

Güncelleme Tarihi:

Beyaz, sekreter sevgiliye de Eryaman’da 2 katlı villa almış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2008 07:00

İmam nikáhlı sevgilisi Bendigar Cengiz’in "Son 3 yılda arsa işinden milyonlar kazandı" dediği eski Bel-Pa Genel Müdürü Yalçın Beyaz’ın, eski sekreteri, yeni sevgilisi Füsun Çağlayan’a bir villa ve daire aldığı ortaya çıktı. Mal varlığı üzerinde soruşturma başlatılan Yalçın Beyaz’ın sevgilisi Füsun Çağlayan’a aldığı villa, Ankara’nın yeni yerleşim merkezi Eryaman’da bulunuyor.

Beyaz, sekreter sevgiliye de Eryaman’da 2 katlı villa almış
BEL-PA
eski Genel Müdürü Yalçın Beyaz’ın, 9 yıldır imam nikahı ile yaşadığı Bendigar Cengiz’den ayrılmasına neden olan Füsun Çağlayan’ın oturduğu villa, Ankara’nın yeni yerleşim merkezlerinden Eryaman’da bulunuyor. Eryaman Doğakent Çamlık Sitesi’ndeki evin iç dekorasyonunun da bizzat Beyaz tarafından yaptırıldığı öne sürüldü. Beyaz’ın, bir dönem başkanlığını yaptığı ve bazı usulsüzlükler yüzünden mahkum olduğu Öz Ahi Kent Kooperatifi’nden de Çağlayan’a bir daire aldığı iddia edildi. Resmi nikahlı eşinden 4 çocuğu olan Beyaz’ın, eski sekreteri, yeni sevgilisi Füsun Çağlayan’dan da iki çocuğu bulunuyor.

MOTORLU TAŞITLAR

Yalçın Beyaz’ın, Ağustos 2003’te MOT adı altında bir anonim şirket kurduğu da belirlendi. MOT Grup, motorlu araçlar, inşaat, bilgisayar, eğitim, gıda, tekstil, turizm, ithalat, ihracat anonim şirketi, 250 bin YTL sermaye ile kuruldu. Ticaret Sicil Kayıtlarına göre, şirketin ortakları arasında Gökçek’in oğulları Ahmet ve Osman Gökçek de bulunuyor. Şirketin diğer ortakları Yakup Demirkale ve Nazım Süpürgeci. Şirketin hisse yüzdeleri ve hisse tutarları 13 Haziran 2006’da yapılan fesih genel kurulu cetvelinde, "Ahmet Gökçek 85 bin, Osman Gökçek 82 bin 500, Yalçın Beyaz 40 bin, Yakup Demirkale 40 bin, Nazım Süpürgeci 2 bin 500 YTL" olarak gösterildi. Şirket 2006 yılında faaliyetine son verdi.

SEKRETER DE ORTAK

Fesih için yapılan Genel Kurul’da Nazım Süpürgeci’nin dışındaki ortaklar adına tek bir kişi, vekaletle oy kullanmış görünüyor. Bu kişi de Yalçın Beyaz’ın imam nikahlı eşi Bendigar Cengiz’den ayrıldıktan sonra birlikte olduğu öne sürülen sekreter sevgilisi Füsun Çağlayan. Beyaz, Hürriyet’in "Osman ve Ahmet Gökçek ile herhangi bir ticari ortaklığınız oldu mu?" sorusuna, "Kesinlikle hayır. Gökçeklerle bir ticari ilişkim olmadı. Ne ithalat yaptım ne ihracat, ne ağaç getirdim, ne araba, yalan yanlış şeyler yazılıp çiziliyor iyice çirkinleştirdiler. Böyle bir ortaklık varsa zaten mahkum olmam gerekir. Böyle bir şirket var mı diye Sanayi Bakanlığı’na sorulur her şey ortaya çıkar, onlarla hiçbir şeyim olmadı" yanıtını verdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan bir kaynak, MOT şirketinin akarsulardan enerji üretme projeleri için yola çıktığını, ancak Beyaz’ın Belediye’de işe başlaması nedeniyle ticari faaliyette bulunmadığını belirtti.

Demir parmaklıklı villa
/images/100/0x0/55ea8cf4f018fbb8f8875483

Bel-Pa’nın eski Genel Müdürü Yalçın Beyaz’ın sekreteri Füsun Çağlayan’a aldığı iddia edilen villa, Eryaman Doğakent Çamlık Sitesi’nde bulunuyor. İki katlı, bitişik nizam yapılan villanın arkasında geniş bir teras var. Diğer villaların camlarında panjurlar bulunurken sitenin girişindeki Çağlayan’ın oturduğu villanın pencerelerinde demir parmaklıklar olduğu görülüyor. Yalçın Beyaz’ın Füsun Çağlayan’a aldığı iddia edilen daire ise yine Eryaman’da Özahikent Sitesi’nde bulunuyor.

MAL VARLIĞI İNCELENİYOR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, genel müdürü Beyaz hakkında çıkan haberler üzerine "Varlıklı biridir" açıklaması yaptıktan sonra Beyaz’ın istifasını kabul etmişti. Beyaz’ın malvarlığını da incelettiğini açıklayan Gökçek, "Konuyu, Teftiş Kurulu’na sevk ettik. Teftiş sonucuna göre gereği yerine getirilecek" demişti.

CENGİZ DE ŞİRKET KURMUŞ

Yalçın Beyaz’ın kendisini tehdit ettiğini öne sürdüğü imam nikahlı sevgilisi Bendigar Cengiz’in de AKP eski Van Milletvekili Maliki Ejder Arvas’ın oğlu Rıdvan Arvas ile birlikte 2005’te 100 milyon YTL. sermayeli Bemara adlı ortak şirket kurduğu belirlendi. Cengiz’in ilk eşinden olan kızı Leyla Akyüz de bu şirketin hissedarlarından.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!