Mehmetçik eşsiz mücadele veriyor

Güncelleme Tarihi:

Mehmetçik eşsiz mücadele veriyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2008 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan İstanbul’da AKP Gençlik Kolları Kongresi’nde yaptığı konuşmada "Silahlı Kuvvetlerimiz ağır kışa, olumsuz coğrafya şartlarına rağmen yeni bir kahramanlık örneği sergiliyor. Kara kışa güneş doğuran bu aslanlarımıza söylenecek tek söz var" diyerek Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitleri şiirinin bir bölümünü okudu.

Erdoğan şunları söyledi:

HEDEF TERÖR

Birlik ve beraberliğimize kasteden bölücü terör örgütünü toplumdan tecrit etme mücadelesini çok yönlü olarak sürdürüyoruz. Herkes bilmelidir ki vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini, sınırlarımızın güvenliğini, birlik ve bütünlüğümüzü korumaktan başka amacımız yoktur. Asla Iraklı kardeşlerimizin, dostlarımızın, oradaki sivil vatandaşların, asla bizim silahlı kuvvetlerimizin hedefinde yeri yoktur. Sadece terör kamplarına yönelik, teröristlere yönelik bir temizleme harekatıdır. Mesele budur.

MEHMETÇİĞE ÖVGÜ

Silahlı Kuvvetlerimiz ağır kışa, olumsuz coğrafya şartlarına rağmen yeni bir kahramanlık örneği sergiliyor. Bu millet, bu vatan için eşsiz mücadele veren Mehmetçiğimize, güvenlik güçlerimize ben Allah’tan kolaylıklar diliyorum. Maalesef terörün doğasında şehit olmak ve gazi olmak var. Kahramanca mücadele verirken şehit olan askerlerimize, yavrularımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Başımız sağolsun diyorum. Yaralılarımıza şifalar diliyorum.

Erdoğan daha sonra Mehmet Akif Ersoy’dan Çanakkale Şehitleri Şiiri’nden dizeler okudu: "Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!/Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer/Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber/ sana ağuşunu açmış duruyor Peygamber."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!