Kandil yürüyüÅŸü

Güncelleme Tarihi:

Kandil yürüyüşü
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 25, 2008 07:17

Zap ve Çemço Vadisi’ndeki PKK kamplarını yerle bir eden Mehmetçik, F-16’ların hava desteği altında Kandil Dağı’na doğru ilerliyor. Ölen teröristlerin cesetlerine ve yollara bombalı tuzaklar kuran PKK’lılar panik halinde güneye kaçıyor.

KARA HAREKATINDAN SON FOTOÄžRAFLAR...        Â

KARA HAREKATINDAN FOTOÄžRAFLAR / 2. GÃœN

KARA HAREKATINDAN FOTOÄžRAFLAR / 1. GÃœN

8 ASKERİMİZİN TUTULDUĞU KAMPIN FOTOĞRAFLARI   

TÜRK Silahlı Kuvvet-leri’nin (TSK) Irak’ın kuzeyinde başlattığı "Güneş" adı verilen kara harekátı kararlılıkla devam ederken Zap’daki PKK kampları ve Çemço vadisinin yerle bir edilmesinden sonra, Mehmetçik, Kandil Dağı bölgesindeki kamplara doğru ilerliyor. Dünkü çatışmalarda 33 PKK’lı terörist öldürüldü. Hava desteği alan özel harekát timlerinin, Kandil civarında bulunan Hinere, Dole Koge, daha önce öldürülmüş bazı teröristlerin adlarıyla anılan kamplar ile Hakurk’un aşağı kesimleri ve Irak’ın İran’a doğru uzanan kesimlerine doğru ilerlediği bildirildi. Dün dört ayrı bölgede teröristlerle sağlanan sıcak temas aralıklarla devam etti. Haftanin’de yüksek tepelere Docka uçaksavar yerleştiren teröristlerin 4 mevzii helikopterlerin ateşiyle susturuldu. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada şu tespitler yapıldı:
 Â
İÇ SAVAŞ ÇIKTI http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/5145aaaaaaaaaab.jpg

"
Her birinde teröristlerin bulunduğu kesin olarak tespit edilmiş, derinlikteki 12 hedef grubu (63 hedef) Hava Kuvvetleri uçakları ile etkili bir şekilde vurulmuştur. Harekát bölgesinde elde edilen hassas kaynak istihbaratından, çaresizlik içindeki örgüt mensuplarının birbirini ajanlıkla suçladıkları, bir kısmının Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı koymak istemediği; bazı gruplar arasında çıkan iç çatışmalarda ise ölen ve yaralananlar olduğu öğrenilmiştir.

CESET BOMBALAR         Â

Saat 16:00 itibarıyla harekat bölgesindeki mukavemetleri büyük oranda kırılan teröristler, çatışmalarda ölen PKK’lıların cesetlerini tuzaklamak ve ilerleme yollarına el yapımı patlayıcı ve mayın döşemek suretiyle zaman kazanmaya ve yer yer panik halinde güneye doğru kaçmaya çalışmaktadırlar. 24 Şubat 2008 tarihinde terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmalarda, içlerinde sözde lider kadroların da bulunduğu değerlendirilen 33 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bunlardan 5’inin cesedinin patlayıcılarla tuzaklanmış olduğu tespit edilmiştir.

TOPLAM 112 ÖLÜ

Son rakamlarla birlikte harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 112’dir. Bu sayıya, uçaklar, silahlı helikopter ve uzun menzilli ateş destek vasıtaları ile tesirsiz hale getirilen terörist miktarları dahil değildir. Bunlar daha sonra istihbarat vasıtaları ile değerlendirilecektir."

Türkiye, Mehmetçik’ten kaçan, Kandil ve civarındaki teröristlerin İran’a sızmalarına karşı uyanık olması için Tahran nezdinde girişim yaptı. İran da, Ankara’ya "Bu konuda hiç endişeniz olmasın, sınır boyunca gereken önlem alındı. Karşı koymaları takdirde bizden de anında yanıt alırlar" mesajını verdi.

İLK BİRLİK DÖNDÜ

Kuzey Irak’a giren bir askeri birlik dün akşam Çukurca’nın Üzümlü Köyü’nden yurda döndü. Kar elbiseli askerleri taşıyan 100 araçlık konvoy saat 19.00 sıralarında Çukurca’daki 3’üncü Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanlığı’na geldi. 3 gün sonra dönen askerlerin morallerinin oldukça yüksek olduğu gözlendi.

/images/100/0x0/55eb5a6af018fbb8f8bbb6e0


Biri iniyor, biri kalkıyor

GÃœNEÅž
Harekátı’nda Süper Kobra tipi helikopterler ve kahraman pilotlar, teröristlerin korkulu rüyası oldu. Genelkurmay Başkanlığı’nın dün yayınladığı fotoğraflardan birinde, havalanmak üzere olan bir Kobra helikopterin kahraman iki pilotu, yerdeki silah arkadaşlarından aldıkları ’tamam’ işaretine karşılık verirken görülüyorlar. Dün Hakkári Çukurca’da büyük helikopter hareketliliği yaşandı.

Bir helikopterimiz düştü

Güneş Harekátı sırasında bir helikopterimizin düştüğü açıklandı. Genelkurmay açıklamasında, "Bir helikopterimiz ise bilinmeyen bir nedenle, sınırımıza yakın bölgede kırıma uğramıştır. Helikopter, olay yerinde ilgili teknisyenler tarafından incelenmektedir" denildi.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!