Rektör Parlak'tan jet yanıt

Güncelleme Tarihi:

Rektör Parlaktan jet yanıt
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2008 21:44

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mesut Parlak, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın, başörtüsü ile ilgili olarak ayrıca bir kanuni düzenlemeye gerek olmadığı yönünde, Üniversitelere gönderdiği yazıya cevap verdi. Rektör Parlak, 17.madde değişmedikçe öğrencilerle ilgili herhangi bir değişikliğin olmayacağını söyledi.

Haberin Devamı

Bayburtlular Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından, Polat Renaissance otelinde düzenlenen Bayburt'un 90'ıncı kurtuluş yıldönümü gecesine katılan İstanbül Üniversitesi Rektörü Mesut Parlak, YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın üniversitelere gönderdiği, "Başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını öngören değişikliklerin yapıldığı Anayasa'nın 10 ve 42. maddelerine göre, uygulama yapılabilmesi için ayrıca bir kanuni düzenlemeye ihtiyaç bulunmadığı" ile ilgili yazısını değerlendiren Rektör Mesut Parlak, çıkan yasanın geçmişteki uygulamayı ortadan kaldırmadığını ifade ederek,"17.madde değiştirilecek. O zaman yapılacak birşey yok. Burası demokratik hukuk devleti. Bizde bu hukuk devletinde bürokrat olarak görev yapıyoruz. Hiç kimse yargının üstünde değil. Ama sayın Cumhurbaşkanı'nın imzaladığı10 ve 42.madde geçmişteki türban yasağı, yani Anayasa Mahkemesi'nin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin ifade ettiği boyutu ortadan kaldırmaz. 17.madde değişmedikçe öğrencilerle ilgili herhangi bir değişiklik olmayacaktır"dedi.

 

Haberin Devamı

Rektör Parlak, habercilerin soruları üzerine ise, "Hiç kimse giremez. Hiçbir şekilde giremez. 17.madde değişirse türbanla ilgili o zaman yapılacak birşey yok.Şu anda değişen birşey yok,Yarın geldiklerinde bu evlatlarımız geçmişte nasıl geliyorlarsa yarında aynı şekilde gelmek zorundalar"dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!