PKK ortak düşman

Güncelleme Tarihi:

PKK ortak düşman
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2008 00:00

TSK’nın Kuzey Irak harekátı ve PKK konusunda Türkiye ile tam dayanışma içinde olduklarını söyleyen ABD Dışişleri Bakanı Rice, "PKK ortak düşmanımız" dedi. Rice, Irak topraklarının terörist saldırı için kullanılamayacağını vurgulayarak, "PKK, Irak halkı ve hükümetinin de düşmanıdır" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, TSK’nın terör örgütü PKK’ya karşı Kuzey Irak’ta başlattığı operasyona ilişkin, "Türkiye ile PKK konusunda mutlak bir dayanışma içinde olduğumuzu dile getirmeye devam ediyoruz" dedi.

Rice, bununla birlikte, Irak’ın istikrar ve ilerlemesinin Türkiye’nin çıkarına olduğunu ve bu ülkenin istikrarının bozulmaması gerektiğini söyledi. Washington’da basın toplantısı düzenleyen Rice’a, Türkiye’nin operasyonundan ABD’nin kaygı duyup duymadığı soruldu. Rice, şu cevabı verdi: "Türk hükümetiyle çeşitli düzeylerde temas halindeyiz. PKK konusunda Türkiye ile mutlak dayanışmamızı dile getirmeye devam ediyoruz. PKK, ABD ve Türkiye’nin ortak düşmanıdır. PKK, aynı zamanda Irak halkının ve Irak hükümetinin de düşmanıdır. Irak toprakları, Türkiye’ye karşı terörist saldırılar için kullanılmamalı. Bu son operasyon, mümkün olan en kısa sürede bitirilmeli."

GÜÇLÜ DESTEK

Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu üst düzey yetkilisi Matt Bryza da, ülkesinin, Türkiye’nin PKK terörünü yenme çabalarını güçlü şekilde desteklediğini söyledi.

Brüksel’den Washington’a dönüşünde Bryza, "Daha önce Brüksel’de, Türkiye’nin PKK terörünü yenme yönündeki çabalarını ABD’nin güçlü şekilde desteklediğini ve Türkiye’nin, bu çabalarda bölgesel koordinasyonun sağlanmasını sürdüreceğine yönelik umudumu dile getirdim. Türkiye’nin, bu olayda bunu yaptığını belirtmekten memnunum" dedi. Bryza, Brüksel’deyken operasyona ilişkin söylediği "Bu çok iyi bir haber değil" şeklindeki sözünün, yanlış anlaşıldığını vurguladı. Bryza bu sözü, bir gazetecinin, operasyonu olduğundan farklı tanımlaması üzerine dile getirdiğini anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!