Şubat, Kürt’ün ’kara ay’ı oldu

Güncelleme Tarihi:

Şubat, Kürt’ün ’kara ay’ı oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2008 00:00

Demokratik Toplum Partisi’nin 1. Olağanüstü Kongresi dün Diyarbakır İl Binası’nda yapıldı. Toplantıda konuşan eski DEP Milletvekili Leyla Zana, sınır ötesi operasyonun kınanması ve protesto edilmesi gerektiğini savunarak, şunları söyledi:

Kimse Kürtler’i artık ’boynunu eğsin boynunu keseyim’ diye görmesin. Kürt kardeşliğinden ve İslamiyet’ten, ümmetten bahsedenler bugün Kürtler’e saldırıyor. ’Ben insanım’ diyen hiç kimse ve hiçbir Kürt bu sınır ötesi operasyonu kabul edemez.

Şubat ayı Kürtler için 1925 yılındaki Şeyh Sait isyanından bu yana ’kara bir ay’dır. Kürtler için sadece 15 Şubat değil, tümü ile yıllardan beri kara bir aydır.

Ben demokratik çözüm yollarının kapatılmasını istemiyorum. Kürtler ateş gibidir. Eğer kendilerine iyi niyetle yaklaşırken seni ısıtırlar ama kötü niyet ile yaklaşırsan seni yakarlar. Biz kardeşlikten, demokratik çözümden yanayız. Anayasa’da Kürt kimliği tanınsın demokratik çözüm için büyük bir kapı açılmış olur. Kürtleri kandırma dönemi bitmiştir.

ŞİKAYET EDECEKLER

DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna ise Diyarbakır’da yerel ’Gün TV’de katıldığı bir programda sınır ötesi kara harekatıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Operasyonun kendilerini çok kaygılandırdığını söyleyen Ayna, sınır ötesi kara harekatının durdurulması için ABD ve AB nezdinde diplomatik girişimlerde bulunacaklarını bildirdi. Ayna, operasyonu protesto etmek için çeşitli illerde kitlesel ve geniş katılımlı basın açıklamaları yapacaklarını da sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!