Güneş’in şehitleri

Güncelleme Tarihi:

Güneş’in şehitleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2008 00:00

Türk ordusunun Kuzey Irak’ta sürdürdüğü harekatta şehit düşen 5 asker Hakkári’deki törenin ardından Van’a oradan da memleketlerine gönderildi.

Haberin Devamı

ŞEHİTLERİMİZİN YÜREK YAKAN HİKAYELERİ İÇİN TIKLAYIN

ŞEHİTLERİMİZİN CENAZELERİ BÖYLE GÖNDERİLDİ 

 Şehit düşen askerlerimizin isimleri şöyle: Piyade Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu (30)-Çorum, er İbrahim Gedik (21)-Erzurum, Astsubay Kıdemli Çavuş Selam Kemer (25)-Konya Ilgın, er Erkan Aslan (21)-Diyarbakır, er Gökhan Özkan (20)-Çanakkale.

/images/100/0x0/55ea916ef018fbb8f8887a74


GÖNÜLLÜ GİTTİ

Jandarma Komando Er İbrahim Gedik (21), aslen Erzurumlu. 2 yıl önce ailesiyle Trabzon’a göç eden Gedik gönüllü olarak Güneydoğu’ya gitti. Son olarak kurban bayramında 10 günlük izne gelen İbrahim Gedik, 6 aylık askerdi. 3’ü erkek 5 kardeşin en küçüğü olan İbrahim Gedik’in babası Abdurrahman Gedik, "Vatan sağolsun ama dağda aramasınlar teröristleri" diye konuştu. Şehit Gedik’in cenazesi, bugün şehitlikte toprağa verilecek.

Vatanını düşünmekten evlenemedi

KOMANDO
Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu’nun (30) Çorum’un Sungurlu İlçesi’ndeki baba evine ateş düştü. Çocuklarının şehit olduğu haberini alan Sultan (52) ve Seyfi Keyvanoğlu (55) sinir krizleri geçirdi. 7 yıldır sınır
/images/100/0x0/55ea916ef018fbb8f8887a76
bölgesinde görevli şehit Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu, son olarak 3 hafta önce evine izinli gelmişti. Ablası Züleyha Keyvanoğlu (31), "3 hafta önce izne geldiğinde ’ona evlenmeyecek misin?’ diye sordum. Bana ’benim evlenmek gibi bir düşüncem yok. Ben vatanıma hizmet etmek istiyorum. Tek düşüncem bu’ diye yanıt verdi. Onun mürüvvetini göremedik" diyerek ağladı.

Mayına bastığında 3.5 aylık evliydi
/images/100/0x0/55ea916ef018fbb8f8887a78

BİNGÖL’
ün Yayladere İlçesi Ölçektepe Mevkii’nde teröristlerce araziye döşenen mayının patlaması sonucu Astsubay Emre Bolat (28) şehit düştü. Üsteğmen Mutlu Şahiner de yaralandı. Emre Polat ile 3.5 ay önce evlenen İlknur Bolat, Çorlu’da bir fabrikada çalışıyor. Acı haberi fabrikadaki yönetim odasında öğrenen İlknur Bolat olduğu yere yığılarak bayıldı. Hemen Çorlu Askeri Hastanesi’ne kaldırılan acılı eş burada tedavi altına alındı. Şehidin babası 1992’de Eskişehir’de yolcu treninin araca çarpması sonucu yaşamını yitirmiş. Annesi Cumaziye Bolat ve kız kardeşi ise Eskişehir’de yaşıyor. Anne Cumaziye Bolat, "Oğlumu dün gece rüyamda görmüştüm. Oğlum bana ’Anne biz 6 kişiydik. Bir ben kurtuldum’ diyordu. Sabahleyin şehit haberini aldım" dedi.

Önce bu fotoğrafı sonra acı haberi geldi

ASTSUBAY
Kıdemli Çavuş Selam Kemer’in (25) Konya’nın Ilgın İlçesi’ndeki ailesi, acı haberle yıkıldı. Şehidin babası Ilgın Şeker Fabrikası’nda işçi olarak çalışan Abdullah Kemer ile ev kadını 2 çocuk annesi Rabia Kemer, sinir krizleri geçirdi. Baba Abdullah Kemer, "Son olarak 19 Şubat’ta telefonla aradı. Operasyondan bahsetmedi, sadece son çektirdiği fotoğrafını gönderdiğini söyledi. Fotoğrafı elimize ulaştıktan bir gün sonra gece saat 23.30 sıralarında komutanları aradı ve ’Kuzey Irak’ta oğlunuz şehit oldu. Başınız sağolsun’ dediler. Keşke ben de şehit olabilseydim. Oğlumun kanı yerde kalmayacak. Oğlum şehit düştü, mekanı cennet olsun. Hiç üzülmedim. Göğsümü gere gere şehit oğlumla gurur duyuyorum" dedi.

Cenazesinde 10 bin kişi vardı
/images/100/0x0/55ea916ef018fbb8f8887a7a


K. Irak’a düzenlenen Güneş Harekátı’nın ilk gününde şehit düşen Uzman Çavuş Yasin Keyvanoğlu’nun cenazesine 10 bin Çorumlu’nun yanı sıra vali, 3 tuğgeneral, Çorum milletvekilleri ve ailesi katıldı.

Van’da Bakan uğurladı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, TSK’nın Irak’ın kuzeyinde düzenlediği operasyonlarda, şehit düşen 5 askerden 4’ünü Ferit Melen Havaalanı’ndan uçakla Ankara’ya uğurlandığı törene katıldı. Duygulu anların yaşadığı törende Çelik, şehitlerin ailesine ve Türk milletine başsağlığı dileğinde bulundu.

Köyün 3. şehidi

ŞEHİT
Çanakkaleli er 20 yaşındaki Gökhan Özkan’ın Yenice İlçesi’nin Boynanlar Köyü’ndeki ailesi, acı haberle
/images/100/0x0/55ea916ef018fbb8f8887a7c
yıkıldı. Oğlunun şehit haberini evlerine gelen Yenice Kaymakamı Osman Altın ve askeri yetkililerden öğrenen baba 52 yaşındaki Mehmet Özkan, "Vatan sağ olsun" demekle yetinirken, anne 50 yaşındaki Emine Özkan gözyaşlarına boğuldu. Şehit erin 15 yaşındaki kız kardeşi Fatma’yı aile yakınları güçlükle sakinleştirdi. Boynanlar Köyü Muhtarı İbrahim Boynanlarlı, köylerinin PKK terörüne üçüncü şehidini verdiğini söyledi. Muhtar Boynanlarlı, "1990’lı yılların başında öğretmen Halil Kandemir, birkaç yıl sonra da Halil’in amcasının oğlu asker Mustafa Kandemir’i şehit verdik. Gerekirse, hepimiz bu vatan uğruna şehit düşeriz" dedi. Şehit askerin cenazesi bugün köyünde toprağa verilecek.

Tezkeresine iki ay vardı
/images/100/0x0/55ea916ef018fbb8f8887a7e

JANDARMA
komando er Erkan Aslan’ın (21) Diyarbakır’ın Eğil İlçesi’ne bağlı Balaban Köyü’ndeki baba ocağına da ateş düştü. Baba Hakkı Aslan, oğlunun şehit olduğu haberini önceki gece köylerine gelen Eğil Kaymakamı Memduh Tura ve Eğil İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burhanettin Erdoğan’dan aldı. Oğluyla en son 3 gün önce telefonla görüştüklerini belirten Aslan, "Vatan sağ olsun. 3 gün önce beni aramıştı. Telefonda bana, ’Baba terhisime iki ay kaldı, gelip çalışacağım ve seni hacca göndereceğim’ demişti" diye konuştu. İki eşli Hakkı Aslan, 19 çocuğundan biri olan Siirt 3’üncü Komando Tugayı’nda vatani görevini yapan Erkan Aslan’ın 3 gün önceki görüşmede asker arkadaşları ile Kuzey Irak’a düzenlenecek kara harekátına katılacaklarını söylediğini belirtti. Aslan’ın şehit olduğu haberini alan yakınları da taziye için babaevine koştu. Şehidin cenazesi bugün köyünde toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!