O tepeyi dümdüz ettiler

Güncelleme Tarihi:

O tepeyi dümdüz ettiler
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 24, 2008 00:00

Bordo Bereliler kaçırılan 8 askerimizin DTP’li milletvekillerine teslim edildiği Çemço Tepesi’ni dümdüz etti.

Haberin Devamı

KARA HAREKATINDAN SON FOTOÄžRAFLAR

OPERASYONA İLİŞKİN DÜN YAYINLANAN İLK FOTOĞRAFLAR 

 8 ASKERİMİZİN TUTULDUĞU KAMPIN FOTOĞRAFLARI       

 

              Â

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak’taki terör örgütü PKK yuvalarına yönelik geçen perşembe gecesi başlattığı ’Güneş’ adı verilen sınır ötesi kara operasyonu, hava destekli olarak tüm hızıyla sürerken; birlikler sınırın yaklaşık 20 kilometre kadar içine girdi. 

ADRESE ULAÅžTILAR

Genelkurmay Başkanlığı, dün akşam Kuzey Irak’a kara harekátıyla ilgili yeni fotoğrafları yayınladı. Fotoğraflarda bir askerin, birazdan teröristlerin üzerine düşecek bombalardan birinin üzerine "Şehitler ölmez" yazdığı görülüyor. Fotoğraflarda komandolar, K. Irak dağlarında eller tetikte geziyor.

Kuzey Irak’taki Zap Kampı bölgesinde Bordo Bereliler ile özel eğitimli komandolar dün sabahın ilk saatlerinden itibaren, Dağlıca baskınında kaçırılan 8 askerin DTP’li milletvekilleri ve Kuzey Irak’lı yetkililere teslim edildiği Çemço Tepesi ile vadisine operasyon düzenledi. Saatlerce süren çatışma sonucu bölge teröristlerden tamamen temizlenerek güvenlik güçlerinin eline geçti. Çok sayıda sığınak da dümdüz edildi.

7 NOKTADA ÇATIÅžMA ÇIKTI    Â

Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak’ta örgütün Kandil’den sonra en önemli kampları olan ve Kandil’de eğitildikten sonra teröristlerin Türkiye’ye gönderildiği Zap ve Hakurk’u hedef aldı. Bordo Bereliler, Zap Kampı’na teröristlerin girilemez gözüyle baktığı ve en önemli girişlerinden olan Çiyane Reş bölgesinden operasyon düzenledi. Zap Kampı’nın 7 ayrı bölgesinde komandolarla teröristler arasında şiddetli çatışmalar önceki geceden beri sürüyor.

2 BATARYA Ä°MHA

Operasyon sırasında da Süper Kobra tipi helikopterler Zap Kampı’nda bulunan 2 uçaksavar bataryasını imha etti. Bölgeye havadan Sikorsky tipi helikopterlerle komandoların indirilmesi sürerken, savaş uçakları ve Kobra tipi helikopterlerde havadan bombalama yapıyor. PKK’lı teröristler, komandoların ilerlemelerini ve kampları girişlerini önlemek için çevresine mayınlı tuzaklar döşedi. Helikopterlerin inebileceği alanlara da mayınlar döşenmesi üzerine Mehmetçik bu mayınları devre dışı bırakmak için teknolojinin son sistemlerini kullanmaya başladı. Özellikle helikopterlerin ineceği alanlardaki mayınların büyük bölümü devre dışı bırakıldı.

60 TANK DAHA GÄ°RDİ    Â

Hakkári’nin Çukurca İlçesi’nde dün sabah erken saatlerinde top atışları gerçekleştirildi. Çukurca 3. Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanlığı’ndan PKK’lı teröristlerin yuvalandıkları noktalar 40 kilometre menzilli toplarla dövüldü. Hakkári Dağ ve Komando Tugayı’ndan kalkan helikopterler gün boyu sınır içi ve dışında uçuşlar gerçekleştirdi. Toplarla Amediye, Zap, Hakurk ve Avaşin bölgeleri hedef alındı. Ayrıca sınırda bekletilen 60’dan fazla tank dün Kuzey Irak’a girdi. Kara harekátına F-16’ların hava taarruzlarıyla destekleri de sürdü. Kuzey Irak’taki yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı birlikler, sınırı yaklaşık 20 kilometre kadar geçti ve daha önce PKK’lıların kullandığı geçiş güzergáhlarını tuttu.

3’ERLİ OLDULAR

Kuzey Irak’ın Haftanin, Sinaht, Avaşin, Zap, Hakurk ile Serzere bölgesinde bulunan PKK kamplarının bir çoğunun ise harekátla birlikte tasfiye edildiği, alana dağılmış olan 10-15 kişilik grupların 2-3’er kişilik gruplara bölünerek daha risksiz derin vadilere dağıldıkları kaydediliyor. Teröristlerin zorunlu olmadıkça Mehmetçikle çatışmaya girmediği, operasyonun yapıldığı bölgelerde uzaktan kumandalı mayınlama yöntemiyle Türk askerinin ilerlemesini durdurmaya çalıştıkları kaydediliyor.

SEVKIYAT SÃœRÃœYOR

Kuzey Irak’taki teröristlere yönelik kara operasyonu devam ederken, sınır birliklerine de sevkiyat gerçekleştiriliyor. Hakkári’den yola çıkan 15 araçlık askeri konvoy dün öğle saatlerinde Çukurca İlçesi’ne geldi. Kar kıyafetli askerleri taşıyan araçlar, Çukurca 3’üncü Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanlığı’ndan 5 helikopterle sınırın sıfır noktasında bulunan Çayırlı ve Işıklı Köyü yönüne doğru gittiler.

Böyle şov yapmışlardı
/images/100/0x0/55ea9bfcf018fbb8f88b2da3


TERÖR
örgütü PKK’nın 21 Ekim’de gerçekleştirdiği ve 12 askerin şehit olduğu Dağlıca saldırısının ardından 8 askerle irtibat kesilmişti. PKK’lılar tarafından Kuzey Irak’a götürüldükleri belirlenen 8 asker, 4 Kasım sabahı saat 07.00’de DTP milletvekilleri Aysel Tuğluk, Osman Özçelik ve Fatma Kurtulan’a teslim edilmişti. DTP’li milletvekilleri askerleri teslim almadan önce, önünde Abdullah Öcalan’ın posterinin bulunduğu bir masada bazı belgelere imza atmışlardı. DTP’li milletvekilleri, daha sonra yaptıkları açıklamada teröristlerin teslim edildiği bölgenin neresi olduğunu bilmediklerini söylemişlerdi.

Haberin Devamı

 8 ASKERİMİZİN TUTULDUĞU KAMPIN FOTOĞRAFLARI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!