Türkiye bu kez yalnız değil

Güncelleme Tarihi:

Türkiye bu kez yalnız değil
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2008 00:00

Başbakan Erdoğan, kara herekátıyla ilgili, başladıktan yaklaşık 19 saat sonra açıklama yaptı. Komutan ve askerler için ’Kahramanlar’ diyen Erdoğan, terörle mücadelede bugüne kadar yalnız kalan Türkiye’nin ilk kez dünyadan da güçlü destek gördüğünü kaydetti, harekátın başladığı gece yarısı ABD Başkanı Bush’la görüştüğünü belirtti.

HAREKATTAN SON FOTOĞRAFLAR..

SINIRA YAKIN BÖLGELERE ASKER SEVKİYATI YAPILIYOR

 FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, TSK’nın yürüttüğü operasyonla ilgili ilk açıklamayı yaklaşık 19 saat sonra yaptı, "Allah yar ve yardımcımız olsun" diye seslendi. Erdoğan, dün Devlet Resim ve Heykel müzesindeki açılış törenindeki konuşmasında, TSK’nın başlattığı hava destekli kara harekátını özetle şöyle değerlendirdi:

KAPSAM BELLİ

"
Hükümetin verdiği yetki çerçevesinde silahlı kuvvetlerimiz dün Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü hedeflerine yönelik daha önce yapılmış hava harekátı şimdi de arkasından akşam saatlerine hava destekli bir kara harekátı başlatmıştır. Harekátın hedefi, amacı, kapsamı ve sınırları bellidir. Türkiye birlik ve beraberliğine kasteden terör örgütünü toplumdan tecrit etme mücadelesinde yeni bir safhaya girmiştir. Terör örgütünü içeride ve dışarıda tam olarak izole etmeyi, sosyal, lojistik, finansal ve psikolojik desteklerini kesmeyi başarmak için yoğun bir gayretin içerisindeyiz.

HEDEF PKK KAMPLARI

Bu çerçevede silahlı kuvvetlerimizin icra ettiği ve icra edeceği sınır ötesi harekátlar sadece Irak’ın kuzeyinde bulunan terör örgütü kamplarıdır. Dost ve kardeş Irak halkına karşı olumsuz yaklaşım içinde olmadık, olmayacağız. Herkes şunu iyi bilmeli ki vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini, sınırlarımızın güvenliğini, birlik ve bütünlüğümüzü korumaktan başka bir arzumuz yoktur.

GÜÇLÜ DESTEK BULDUK

Şu an itibariyle süreç bu şekilde devam ediyor. Bugüne kadar ne yazık ki dost, müttefik ülkeler tarafından dahi yalnız kalan Türkiye ilk kez dünyada bu kadar güçlü bir destek bulmayı başarmıştır. Bölgedeki komşularımız, Ortadoğu ülkeleri, Amerika ve AB Türkiye’nin yanında yeralmaya başlamıştır.

BİRLİK GÜNÜ

Bütün vatandaşlarımıza sesleniyorum, gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün devletimize, milletimize, sadakatimizi, bağlılığımızı en üst düzeyde gösterme günüdür. Bu süreci başarıyla yürütmemiz, siyasi, askeri, diplomatik araçları bundan sonra da doğru ve etkin kullanmaya devam ettikçe toplumsal psikolojinin iyi yönetilmesi büyük önem taşıyor.

Dün gece Irak Başbakanı Sayın Maliki’yi bizzat aradım ve bilgi verdim ve kendisine yapılacak olan harekátla ilgili bilgi verdim. Cumhurbaşkanımız Sayın Talabani’yi aradı, kendilerine bilgilendirdiler. Ben de gece yarısından sonra Sayın Bush’la konuştum. Kuzey Irak’taki bu gelişmelerle ilgili kendilerine gerekli bilgilendirmeleri yaptım. Bu arada Kuzey Irak yerel yönetimi ile temaslar kurulmakta. Silahlı Kuvvetlerimiz hedeflerine ulaştıktan sonra en kısa sürede geri dönecektir.

AMAÇ EN İYİ SONUÇ

Bu kararın milletimiz, kardeş Irak halkı, bölge halkı için hayırlı olmasını diliyorum. Harekátın planlama ve icrasında görev alan Genelkurmay Başkanım, değerli kuvvet komutanlarımız başta olmak üzere, subayından erine kadar bütün kahramanlarımızı kutluyor, en kısa sürede en iyi sonucu alarak sağ salim döneceklerine inanıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!