TSK: Kara harekatı başlatıldı

Güncelleme Tarihi:

TSK: Kara harekatı başlatıldı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 23, 2008 08:38

Genelkurmay Başkanlığı kara harekatının başlatıldığını açıkladı. Dün akşam saat 19.00'dan itibaren 10 bin Türk askeri Kuzey Irak'a giriş yaptı. Mehmetçik şu ana kadar Irak'ta 10 kilometre kadar ilerledi...Binlerce askerimiz K. Irak'ta, binlercesi de sınırda...
Operasyon, Malatya 2. Ordu Komutanlığı'nın sorumluluğunda sürdürülüyor. Operasyonun sevk ve idaresi ise 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu komutasında toplam 10 general tarafından yapılıyor.

Haberin Devamı

HAREKATTAN SON FOTOÄžRAFLAR..

SINIRA YAKIN BÖLGELERE ASKER SEVKİYATI YAPILIYOR

Operasyonla ilgili Genelkurmay'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:                  Â

"Türk Silahlı Kuvvetleri; yurt içindeki operasyonlarına devam ederken, Irak’ın kuzeyinde üslenmiÅŸ PKK/KONGRA-GEL terör örgütü mensuplarını etkisiz kılmak ve bölgedeki örgütsel altyapıyı kullanılmaz hale getirmek maksadıyla, 21 Åžubat 2008 günü saat 10:00-18:00 arasında, belirlenen hedefleri karada konuÅŸlu uzun menzilli silahlar ve Hava Kuvvetlerine mensup uçaklar ile etkili bir ÅŸekilde vurmuÅŸtur.         Â

Başarıyla icra edilen ateşle taarruzdan sonra, aynı gün saat 19:00’dan itibaren Hava Kuvvetleri ile desteklenen bir sınır ötesi kara harekatı başlatılmıştır.

Haberin Devamı

Bugüne kadar icra edilmiş olan hava operasyonlarının devamı niteliğindeki kara harekatının hedefi, PKK/KONGRA-GEL terör örgütü olup; sivillerin ve Türk Silahlı Kuvvetlerine düşmanca bir harekette bulunmayan yerel unsurların harekattan olumsuz etkilenmemeleri için gerekli hassasiyetin gösterilmesine devam edilecektir.

Irak’ın toprak bütünlüğüne ve istikrarına özel bir önem veren Türk Silahlı Kuvvetleri, planlanan hedeflere ulaşılmasından sonra, en kısa zamanda yurt içine dönecektir.         Â

İcra edilen harekatın, bölgenin teröristler için kalıcı ve güvenli bir üs bölgesi olarak kullanılmasını önleyerek, Irak’ın istikrar ve iç barışına da katkı sağlayacağı değerlendirilmektedir.

Basın mensuplarının operasyon bölgelerine girmemeleri, kendi can güvenlikleri ve harekatın emniyeti açısından önem taşımaktadır.

GerektiÄŸinde kamuoyu ayrıca bilgilendirilecektir.            Â

Saygı ile duyurulur."           Â

5 ÅžEHÄ°T

Genelkurmay Başkanlığı, sınır ötesi operasyonda 5 askerimizin şehit olduğunu açıkladı.

Çıkan çatışmalarda, 24 terörist etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda terörist yaralanmıştır. Ayrıca, temas bölgesinde en az 20 teröristin daha topçu ve silahlı helikopterler tarafından etkisiz hale getirildiği değerlendirilmektedir.

Haberin Devamı

                                        Â

         

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!