Artık seni de asar

Güncelleme Tarihi:

Artık seni de asar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2008 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’a eleştirilerini dün sertleştirerek sürdürdü ve "Sen neyin ’güvencesiyim’ diyorsun? Senin laiklikle ne işin var! Sen yeri geldiği zaman ’Papaz elbisesi de giyerim’ dersin, işine geldiği zaman laiklik de kalkar’ dersin" dedi.

Baykal, Erdoğan’a, "Mekanizmaların düğmesine bastın. Türkiye’de neyin olacağına karar verme imkanın kayboldu. Önümüzdeki süreç seni de aşar" uyarısında bulundu. Baykal grup toplantısında özetle şunları söyledi:

ÇANKAYA İMZAYI ATAMADI

"
Bakın 8. gün, daha Çankaya imzayı atamadı. Tereddütler ortaya çıkmaya başladı. Geceyarısı saat 03.00’te imza görevini ihmal etmeyen Çankaya’nın 8 günden beri, bütün Türkiye’yi sarsan bir düzenlemeyle ilgili olarak bir düşünce iklimine girmeyi hissetmiş olması herhalde önem taşıyor.

ANAYASA’YA AYKIRILIĞIN İTİRAFI

Aklı başında herkes, bir karmaşa ortamı yaratacağını artık görmeye başlamıştır. Bu Anayasa değişikliği bir hukuk krizi yaratacaktır. "Anayasa değişikliğinin Anayasa’ya aykırılığı ancak şeklen Anayasa Mahkemesi’ne götürülebilir" deniyor olması, şeklen değil, esasen Anayasa’ya aykırı olabileceğinin itirafıdır. Farkında, biliyor. "Aykırıdır da, bakamazsınız ki" diyor. Ona mahkeme karar verecek.

NİYE ASKIYA ALDIN?

Şimdi Başbakan, "Ya şu 17. maddeyle ilgili konuyu askıya alalım" diyor. Niye askıya alıyorsun? Sen de merakla mahkeme kararını bekleme ihtiyacını hissediyorsan, Anayasa Mahkemesi’nden geri dönebileceğini senin de öngörmeye başladığını gösteriyor.

HABERLERİ YOKMUŞ

Bir işe kalkıştılar, o işin nereye kendilerini götüreceğinden haberleri olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu işin diğer kurumlara sıçramasını önlemek mümkün değildir. Hukukla bu mümkün değildir. Şimdi "Acele etmeyelim" diyorlar. Aceleyi düğmeye basarken etmeyecektir.

DÜĞMEYE BASTIN

Başbakan diyor ki, "Din devleti yapmayacağız." Türkiye’de ne olacağına senin karar verme imkanın hızla kayboldu. Sen birtakım mekanizmaların düğmesine bastın, ortaya çıkan tablo, hiç kuşku yok, önümüzdeki dönemde seni de aşan çok daha ciddi konularla bizi karşı karşıya bırakacaktır.

PAPAZ ELBİSESİ GİYERSİN

Sen neyin "Güvencesiyim" diyorsun? Senin laiklikle ne işin var! Sen yeri geldiği zaman "Papaz elbisesi de giyerim" dersin, işine geldiği zaman laik olmaya kalkarsın. Gidiş iyi değil. Gidiş kontrol edilemez şekilde sürdürülüyor. Birileri mali imkanlarıyla, örgütlenme olanaklarıyla, devlet içinde kadrolaşmayla Türkiye’yi başka noktalara çekiyor. Vahim bir tablodur. Bunun en temel kırılma noktalarından birisi de bu Anayasa değişikliğidir.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!